Jätti­mäinen GTA 6 -vuoto sekoitti internetin – tunnettu toimittaja vahvisti materiaalin aidoksi

Tunnetun pelitoimittajan Jason Schreierin mukaan vuodettu materiaali on aitoa.

Grand Theft Auto -pelisarja on yksi maailman suositummista. Kuva GTA V -pelistä.

19.9. 10:10

Pelaajat hieraisivat sunnuntaina silmiään, kun nettiin ilmestyi väitetysti kymmeniä videoita seuraavasta Grand Theft Auto -pelistä.

Videoilla ohjataan mies- ja naishahmoja aurinkoisessa kaupungissa, joka muistuttaa monella tapaa Miamia. Videoilla nähdään esimerkiksi nainen ryöstämässä kahvilaa, tietokonehahmojen keskinäistä naljailua tuttuun GTA-tyyliin ja materiaalia esimerkiksi strippiklubilta.

Vuodettu sisältö vastaa monilta osin Bloombergin heinäkuussa kertomia tietoja pelistä. Bloombergin mukaan pelin toinen päähahmo on nainen ja tapahtumapaikkana toimii kuvitteellinen Miamin kaltainen kaupunki.

Lue lisää: Tulevasta GTA-pelistä vuoti uutta tietoa – pää­osassa ensimmäistä kertaa nainen

Videoita on levitetty muun muassa Redditissä, jonka käyttäjät ovat vakuuttuneita sisällön aitoudesta. Käyttäjien mielestä ladattu materiaali on liian gtamaista ollakseen väärennös.

Tunnettu pelitoimittaja Jason Schreier kirjoittaa Twitterissä lähteidensä vahvistaneen materiaalin aitouden. Hän kuvailee vuotoa yhdeksi pelialan suurimmista ja painajaiseksi Rockstar Gamesille.

Rockstar Games ei ole vielä kommentoinut vuotoa, mutta on alkanut poistattamaan videoita muun muassa YouTubesta tekijänoikeusperustein. Tämä puhuu sen puolesta, että materiaali olisi odotetusta pelistä, jolle ei ole annettu vielä edes julkaisuajankohtaa.

Vuodettu materiaali näyttää olevan vuodelta 2021. Rockstar Games vahvisti alkuvuodesta 2022 seuraavan GTA:n olevan kehityksessä. Pelistä ja sen sisällöstä ei ole kerrottu julkisuuteen toistaiseksi yhtään mitään.

Heinäkuun artikkelissaan Bloomberg kirjoitti pelin olleen työn alla jo vuodesta 2014 asti. Tällä hetkellä julkaisuajankohta näyttäisi asettuvan vuoden 2024 lopulle tai vuoteen 2025.

Lue lisää: Tubetähti rakennutti 30 000 euron ”taistelu­aseman” – onko tässä kaikkien aikojen mies­luola?

Rockstar Gamesin ja Take-Two Interactiven suosittu pelisarja tunnetaan avoimen maailman lisäksi roisista kielenkäytöstä, silmittömästä väkivallasta ja monitasoisesta tarinankerronnasta. Pelisarjan viimeisintä osaa, vuonna 2013 julkaistua GTA V:tä, on myyty yli 160 miljoonaa kappaletta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?