Räppäri Lil Nas X on super­suositun pelin uusi ”presidentti” – tekee myös MM-kisojen tunnarin

Lil Nas X suunnittelee skinin League of Legendsiin, jonka MM-kisojen tunnuskappaleen hän myös esittää tänä vuonna.

Montero Lamar Hill eli tutummin Lil Nas X näkyy ja kuuluu League of Legendsiin liittyen seuraavat kuukaudet.

15.9.2022 21:34

Räppiä ja poppia yhdistävä Lil Nas X, oikealta nimeltään Montero Lamar Hill, aloittaa supersuositun League of Legends -pelin presidenttinä.

Se, mitä presidentin titteli tarkoittaa käytännössä, on epäselvää. Räppärin ja pelifirman aloittama yhteistyö on kuitenkin merkittävä, sillä Lil Nas X esittää myös tämän vuoden MM-turnauksen eli Worldsin tunnuskappaleen.

Star Walk -kappale julkaistaan 23. syyskuuta. Räppäri esittää kappaleensa livenä MM-finaalin alkushow’ssa. Worlds huipentuu San Franciscon Chase Centerille 5. marraskuuta.

”LoLin presidentti” suunnittelee myös oman skinin eli hahmon ulkoasun uudelle K’Sante-hahmolle. Skini on lunastettavissa 3.–14.11. välisenä aikana pelaamalla Worlds-aiheista pelitapahtumaa LoLissa tai Teamfight Tacticsissa. Skiniä ei myydä erikseen rahaa vastaan.

Lue lisää: Pelimiljonääri asuu kuolleen äitinsä ullakolla ja elää pika­ruualla – Zack, 31, on Twitchin oudoimpia super­tähtiä

LoL on maailman suosituimpia pc-pelejä yli 170 miljoonalla kuukausittaisella pelaajalla. Worlds on puolestaan esportsin suurin turnaus: vuoden 2021 kisoilla oli keskimäärin 30 miljoonaa katsojaa ja finaalilla parhaimmillaan 73 miljoonaa.

Worlds-kisojen tunnuskappaleet ovat olleet perinteisesti huippusuosittuja. Imagine Dragonsin vuoden 2014 Warriors ja K/DA:n Pop/Stars vuodelta 2018 ovat molemmat esimerkiksi keränneet yli puoli miljardia kuuntelukertaa.

Tämän vuoden Worldsit pelataan Pohjois-Amerikassa 29.9.–5.11. Play-in-vaihe pelataan Meksikon pääkaupungissa, lohkot ja puolivälierät New Yorkista, josta siirrytään Atlanta kautta San Franciscoon.

23-vuotias Lil Nas X muistetaan Old Town Road -megahitistä, joka vietti ennätykselliset 19 viikkoa peräkkäin Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärjessä vuonna 2019. Räppärin muita isoja hittejä ovat Montero (Call Me by Your Name) ja Industry Baby, jolla vierailee Jack Harlow.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?