Tubettaja avasi uudistetun PlayStation 5:n – kaksi selvää muutosta

PlayStation 5:n uusin kauppoihin päätynyt versio on aiempia kevyempi, mutta väitetysti myös energiatehokkaampi.

PlayStation 5:n uusi versio on aiempia kevyempi ja väitetysti energiatehokkaampi, mutta ominaisuuksiltaan identtinen muiden kanssa. Kuvassa PS5:n ensimmäinen versio.

16.9. 12:45

Hurjasta suosiosta nauttivasta ja useimmiten yhä loppuunmyydystä PlayStation 5 -pelikonsolista on päätynyt kauppojen hyllyille jo kolmas versio. Ominaisuudet ovat aiempien mallien kanssa samat.

Sony ei ole kommentoinut uuden version muutoksia, mutta australialaismedioiden mukaan se on aiempia kevyempi. Muutoksia on nyt esitellyt yli viisi miljoonaa tilaajaa kerännyt tubettaja Austin Evans.

Konsoli on pari sataa grammaa aiempia kevyempi, sillä emolevyä ja jäähdytyskomponenttien kokoa on pienennetty. Tubettajan mukaan konsoli myös kuluttaa sähköä noin kymmenen prosenttia aiempaa vähemmän.

Muutoksista huolimatta konsoli on yhtä äänekäs ja samankokoinen kuin edeltäjänsä. Uusimman version tuotekoodi on CFI-1202A/B, sitä edeltävän CFI-1102A/B ja alkuperäisen CFI-1002A/B. A tarkoittaa levyasemallista versiota ja B levytöntä.

Alkuperäinen PS5 levyasemalla painoi 4,5 kiloa, kakkosversio 4,2 kg ja kolmas 3,9 kg. Levyasemattoman mallin paino on pudonnut 3,9 kilosta 3,4:ään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?