Aleksi Virolaisen shokki­siirto sai CS-kansan silmät suurenemaan – ”Yritän yhä ymmärtää”

Aleksi ”Aleksib” Virolaisen shokkisiirto ruotsalaisjoukkueen uudeksi pelinjohtajaksi puhuttaa.

Aleksi Virolainen debytoi NiP-paidassa lokakuun alussa.

Torstain ja perjantain välisenä yönä julkistettu Aleksi ”Aleksib” Virolainen siirto Ninjas in Pyjamasin uudeksi pelinjohtajaksi yllätti koko Counter-Strike-maailman.

Kesätauon aikana 25-vuotiaan Virolaisen nimeä ei juuri siirtohuhuissa näkynyt, joten hänen odotettiin istuvan sivussa syksyn ajan. Toisin kävi, kun ruotsalaisjätti päätti penkittää Nicolas ”Plopski” Gonzalezin.

Lue lisää: Jättiyllätys! Aleksi Virolainen siirtyy ruotsa­laiseen huippu­joukkueeseen

SHOKKIsiirto on ollut varsinkin suomalaisfanien mieleen, mutta kansainvälisesti useampi tunnettu nimi on epäillyt NiPin ratkaisua. Varsinkin kun jatkossa joukkue kommunikoi englanniksi.

– Minulla on huono tunne, että tämä NiP-muutos tulee menemään kamalasti. He tulevat valumaan alaspäin rankingissa, tiivisti mietteensä Jason ”Moses” O’Toole.

Janko ”YNk” Paunovicin mielestä NiPin hankinta on erikoinen monellakin tapaa, koska muutokset ovat niin merkittäviä. Paunovic huomautti esimerkiksi, ettei joukkueella ole vieläkään kunnon tarkkuuskivääripelaajaa. Se on nyt Fredrik ”REZ” Sternerin rooli.

– Tuntuu vain oudolta. Olisin yllättynyt, jos tämä muutos tekisi joukkueesta paremman, Paunovic twiittasi.

– Aleksib:n siirto NiPiin herättää enemmän kysymyksiä kuin antaa teoriassa vastauksia. En ole liian innoissani, twiittasi kommentaattori Mathieu ”Maniac” Quiquerez.

Quiquerezin mielestä NiPin ratkaisu toimii, jos uuteen rooliin hypännyt Sterner ja pelinjohtajana aiemmin toiminut Hampus ”hampus” Poser kestävät heihin kohdistuvat odotukset.

– Samaa mieltä. Tulivoiman puute oli NiPin ongelma ennen tätä muutosta, enkä näe tämän parantavan tilannetta. Toivottavasti olemme molemmat väärässä, legendaarinen ruotsalaispelaaja Emil ”HeatoN” Christensen vastasi Quiquerezille.

Maineikkaan pelinjohtajan Kevin ”Ex6TenZ” Droolansin mielestä NiPin siirto on monellakin tapaa looginen, joskaan hän ei avannut mielipidettään sen enempää.

– Yritän yhä ymmärtää, mitä helvettiä NiP tekee, twiittasi 1PV:n toimittaja Guillaume ”neL” Canelo, joka listasi samalla NiPin tekemiä yllättäviä ratkaisuja viimeiseltä kahdelta vuodelta.

Siirtoa on myös pidetty hyvänä peliliikkeenä NiPiltä, sillä Virolaisen kaltaisia nimekkäitä johtajia on harvoin tarjolla. Aiemmin pelinjohtajana toiminut ja vain kohtalaisiin tilastoihin yltänyt Poser voi nyt keskittyä täysillä kiväärillä pelaamiseen.

Eniten epäilyksiä ovat aiheuttaneet joukkueen kommunikointikielen vaihtaminen englantiin sekä Sternerin siirto tarkkuuskivääripelaajaksi. Sterner on yksi lahjakkaimmista kivääripelaajista, joten siirto on monella tapaa iso riski NiPille, jos tappoja ei tule entiseen tahtiin.

G2 Esportsin riveissä vuotensa aloittanut Virolainen debytoi NiP-paidassa 4.–9. lokakuuta pelattavasa Euroopan RMR-karsinnassa. Kahden lohkon parhaiten pärjänneet saavat paikan IEM Rio Major -arvoturnaukseen 31.10.–13.11.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?