Hintelä kilpapelaaja vaihtoi peli­koneet puntti­saliin – kuvat muutoksesta loksauttavat leuan

Entinen StarCraft 2 -pelin ammattilainen Kim ”Impact” Joon-hyuk on jättänyt virtuaaliset pelikentät taakseen. Eteläkorealainen keskittyy nyt kovaan treenaamiseen.

Vasemmalla entinen StarCraft-ammattilainen Kim "Impact" Joon-hyuk vuonna 2014, oikealla tänä vuonna.

16.8. 10:02

Fyysisestä kunnosta huolehtiminen on tullut vuosi vuodelta tärkeämmäksi myös kilpapelaajille. Turnauslavoilla näkee yhä harvemmin pelaajia, jotka muistuttavat takavuosien stereotyyppistä huonokuntoista nörttiä.

Harva kuitenkin on kyennyt saman tason muodonmuutokseen, kuin entinen StarCraft 2 -strategiapelin ammattilainen Kim "Impact" Joon-hyuk.

Kim oli pelissä hyvä, muttei kovinkaan poikkeuksellinen ammattilainen. Hän ylsi toisinaan kärkikahinoihin suurissa turnauksissa ja tienasi yhdeksänvuotisen uransa aikana 105 970 dollaria palkintorahaa.

Kimin ura kuitenkin päättyi vuonna 2020, kun hän joutui muiden eteläkorealaisten miesten tapaan lähtemään armeijaan. Pelaajan Instagram-sivusta päätellen tuolloin löytyi myös saliharrastus, jonka hän vaikuttaa vieneen armeijakautensa aikana pitkälle: tätä nykyä Kim on nimittäin erittäin kovassa kunnossa.

Kimin julkaisemista kuntokuvista repesi riemu asiaa puineessa Reddit-langassa. Monet SC2-fanit osoittivat ihmetystä ja häkellystä siitä, miten aiemmin hyvinkin laiha Kim palasi armeijasta täyden muodonmuutoksen kokeneena.

– Legenda, mies katoaa GSL Code S -turnauksesta ja palaa julkisuuteen uskomattomassa tikissä, eräs käyttäjä kommentoi.

– Tältä näyttää keskiverron Zerg-pelaajan fysiikka, vitsaili puolestaan entinen SC2-ammattilainen Dario "TLO" Wünsch, viitaten Kimin pelissä valitsemaan rotuun.

Jotkut ovat myös spekuloineet, että Kim palaisi StarCraft-pelikentille nyt, kun hänen asevelvollisuutensa on päättynyt, mutta tästä ei ole näkynyt merkkejä. Kuntokuvien ohella miehen Instagram-tililtä löytyy mihinkään StarCraftiin viittaavan sijaan videoita esimerkiksi Crossfit-treeneistä, joten todennäköisemmältä näyttää, että nykyään 26-vuotias pelaaja on eläköitynyt pelien maailmasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?