Vuonna 1986 Uuno Turhapurosta tehtiin videopeli – keräilyharvinaisuus on nykyään tuhansien eurojen arvoinen

Vesa-Matti Loirin ikoninen hahmo ehti esiintyä myös omassa videopelissä.

Kansantaiteilija Vesa-Matti Loiri ehti tehdä kaikkea, mutta harvempi tietää hänen ikonisen Uuno Turhapuro -hahmonsa seikkailleen myös omassa videopelissä.

13.8. 11:55

Keskiviikkona menehtynyt Vesa-Matti Loiri ehti uransa aikana kaikkialle. Koko kansan viihdetaiteilija nähtiin vuosien varrella urheilukentillä, teatterin näyttämöllä, valkokankaalla, televisiossa sekä keikkalavoilla kautta maan, mutta tiesitkö, että eräs ”Veskun” suosituimmista roolihahmoista pääsi aikanaan myös oman videopelin tähdeksi?

Kyseessä on totta kai Uuno Turhapuro, joka teki videopelidebyyttinsä löyhästi vuoden 1986 elokuvaan Uuno Turhapuro muuttaa maalle perustuvassa pelissä. Samana vuonna Commodore 64:lle ilmestyneen pelin julkaisi Amersoft ja sen ohjelmoi tuolloin lukioikäinen Pasi Hytönen.

Pelissä itse pelaajan tehtävänä on ohjata Uunoa lävitse kolmen erilaisen kentän, jotka perustuvat kaikki elokuvan tiettyihin kohtauksiin. Visuaalisesti peli näyttää odotetun ikääntyneeltä, mutta se muistetaan edelleen peliharrastajien keskuudessa suorastaan brutaalista vaikeustasostaan.

Tätä nykyä Uuno-peli on todellinen keräilyharvinaisuus. Vuonna 2021 Pelit kertoi, että pelin levykeversio kaikkine oheispapereineen myytiin Huuto.netissä hurjaan 3712 euron hintaan iamiga-nimimerkkiä käyttävälle keräilijälle. Kyseessä on yksi vain sadasta levykemuotoisesta pelistä, mutta kaiken kaikkiaankin peliä myytiin vain noin 2000 kappaletta.

Katso tästä läpipeluu brutaalin vaikeasta Uuno Turhapuro -pelistä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?