Suomalaisen CS-turnauksen venäjän­kielinen lähetys ihmetyttää – näin järjestäjä selittää mokaa

Järjestäjän mukaan venäjänkielisen lähetyksen oikeudet on nyt evätty, ja korvaavia lähetysvaihtoehtoja etsitään kovaa vauhtia.

Assemblyn CS-lava talvella 2019.

4.8. 16:01

Tänään alkaneen Assembly Summer 2022 -tapahtuman Counter-Strike-turnauksen suorat lähetykset ovat kummastuttaneet suomalaisia esports-katsojia Twitterissä.

Turnauksen suomenkielisen päälähetyksen tuottaa Elisa Esports, joka lähettää tänään torstaina vain A-lohkon ottelut suomeksi. Osittain päällekkäin pelattavan B-lohkon matsit ovat katsottavissa ainoastaan niin kutsutuista sivulähetyksistä.

Sivulähetyksistä vastaavat ulkomaalaiset, jotka pystyivät hakemaan lähetysoikeuksia ilmaiseksi. Hakusivulla mainitaan ettei oikeuksia anneta suomeksi selostaville.

Tilanteen takia HAVUn ensimmäistä ottelua uudella kokoonpanolla pystyi seuraamaan vain venäjänkieliseltä Twitch-kanavalta, mikä ihmetytti monia.

Assemblyn esports-vastaava Petri Hämälä vahvistaa Ilta-Sanomille ettei sivulähetysten oikeuksia ole myyty. Halukkaat saivat oikeudet ilmaiseksi, kunhan täyttivät hakemuksen ja täyttivät ehdot.

Lähetysoikeuksia haki ainakin yksi englanninkielinen kanava, joka aloittaa lähetykset vasta perjantaina. Keskustelua herättänyt venäjänkielinen kanava kuuluu puolestaan ukrainalaismiehelle, joka asuu Krimillä, selostaa venäjäksi ja käyttää Venäjän lippua. Hämälän mukaan kyseinen lähetys pääsi seulasta läpi vahingossa.

– Olemme poistaneet häneltä lähetysoikeudet kaikista tulevista otteluista, Hämälä vahvistaa IS:lle.

B-lohkon otteluille löytyi nopeasti uusi lähetyskanava ja vieläpä suomenkielinen: MSUcsgo näyttää päivän loput ottelut, kuten Aleksi ”allu” Jallin tähdittämän JANOn debyytin, suorana Twitchissä.

Perjantaina ja lauantaina ei pelata otteluita päällekkäin, joten silloin kaikki pelit näkee suorana ja suomeksi Elisa Esportsin kanavilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?