Topias Taavitsainen palaa peli­kentille – miljonääri tähtää lokakuun MM-kisoihin

Topias Taavitsaisella tulee kiire löytää joukkue Singaporessa pelattaviin MM-kisoihin.

Topias ”Topson” Taavitsainen on kaikkien aikojen menestyneimpiä Dota-pelaajia kahdella maailmanmestaruudella.

4.8. 13:30

Suomalainen Dota 2 -pelaaja ja vuosien 2019–2020 maailmanmestari Topias ”Topson” Taavitsainen etsii joukkuetta lokakuussa alkavaan MM-turnaukseen, The Internationaliin.

Taavitsainen kertoo asiasta pitkäaikaisen joukkueensa OG:n julkaisemalla videolla, joka on kuvattu Malesiassa, jossa Taavitsainen asuu tällä hetkellä perheensä kanssa. Organisaatio on antanut Taavitsaiselle luvan etsiä paikkaa toisesta joukkueessa, sillä OG:n kokoonpanossa ei ole hänelle tilaa juuri nyt.

– Haluan päästä lavalle kilpailemaan perheeni katsoessa ja kannustaessa minua. [Ajatus siitä] on antanut minulle uutta motivaatiota, melkein vuoden kilpakentiltä sivussa ollut Taavitsainen kertoo videolla.

Kipinä syttyi uudestaan muutama kuukausi sitten, kun Taavitsainen näki vanhat joukkuekaverinsa Sébastien ”Ceb” Debsin ja Johan ”N0tail” Sundsteinin mukana Stockholm Majoreilla. Turnauksessa kuitenkin uudemmat nimet varastivat valokeilan, mikä teki vaikutuksen suomalaistähteen.

24-vuotias Taavitsainen jättäytyi määrittelemättömän pituiselle tauolle lokakuussa 2021 heti MM-turnauksen päätyttyä. OG jäi turnauksessa sijalle 5.–6. Taavitsainen kertoi jo hyvissä ajoin ennen turnausta kaipaavansa enemmän laatuaikaa perheensä kanssa, mutta ei osannut sanoa kuinka pitkästä tauosta on kyse.

Tauolle jättäydyttyään hän on striimannut ahkerasti pelaamistaan Twitchiin. Jo aiemmin kesällä hän väläytteli ideaa pelikentille paluusta. OG:n videolla hän vahvistaa perheensä palaavan Suomeen, joten uusi joukkue pitäisi löytyä Euroopasta.

Lue lisää: Topias Taavitsaisen, 23, teini-iässä tekemä päätös johdatti hänet lopulta miljonääriksi – pari vuotta sitten pelitähden elämä mullistui

Lue lisää: Kevään taka­isku pisti Topias Taavitsaisen miettimään – tuleva MM-koitos voi olla viimeinen

TaavitsaisELLA on hetken aikaa löytää joukkue MM-kisoihin, mutta mahdollisia tiimejä on vain rajatusti.

Kisoja varten ei järjestetä tänä vuonna avoimia karsintoja, joten potentiaaliset paikat ovat käytännössä suljettuihin karsintoihin kutsutuissa joukkueissa. MM-kisoihin suoraan kutsutut joukkueet kun tuskin tekevät vaihdoksia.

MM-turnaus järjestetään lokakuun aikana Singaporessa. Loppukarsinnat pelataan 8.–12. päivä, lohkovaihe 15.–18., pudotuspelit alkavat 20.–23. ja loppuhuipennus on 29.–30.

The International on ollut jo vuosia esportsin suurin turnaus palkintorahoilla mitattuna. Viime vuonna palkintopotti oli 40 miljoonaa dollaria.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?