Aleksi ”allu” Jallin joukkue löysi uuden kodin – ”Aika näyttää, mitä ollaan keksitty”

Aleksi ”allu” Jallin tähdittämä CS-joukkue debytoi torstaina uudella nimellä.

Aleksi ”allu” Jallin, 30, ura jatkuu JANO Esports -organisaatiossa.

3.8. 18:00

30-vuotiaan Counter-Strike-pelaajan Aleksi ”allu” Jallin keväällä perustama Temp-joukkue siirtyy JANO Esports -organisaation alaisuuteen.

CS-legenda Jallin lisäksi joukkueeseen kuuluvat Lasse ”ZOREE” Uronen, Tony ”arvid” Niemelä, vasta 17-vuotias Otto ”ottob” Virtanen ja HAVUssa vielä kesäkuussa pelannut Olli ”sLowi” Pitkänen. Joukkuetta valmentaa ENCE-vuosistaan tunnettu Slaava ”Twista” Räsänen.

– Meille se että, saadaan organisaatio joukkueen ympärille on tosi iso juttu. Janon alla pelaaminen mahdollistaa meille hyvän pohjan ja tukiverkon, mikä on tarvittavaa joukkueen optimaaliselle kehitykselle. Odotan innolla tulevan syksyn haasteita ja mahdollisia onnistumisia, Jalli kommentoi joukkueensa uutta alkua.

JANO Esportsin CS-pelaajat vasemmalta katsottuna: Tony ”arvid” Niemelä, Lasse ”ZOREE” Uronen, Olli ”sLowi” Pitkänen, Aleksi ”allu” Jalli & Otto ”ottob” Virtanen.

JANO Esports – muunnelma taustayrityksen nimestä Just Another Esports Organization Oy – ei ole täysin uusi toimija Suomen esports-kentällä, sillä se toimi vielä heinäkuuhun asti AHJO Esports -nimellä.

Mukaan on lähtenyt yksityissijoittajia, jotka mahdollistivat Temp-kiinnityksen ja uuden alun organisaatiotasolla. JANOn GM Peetro Aittola kertoo Ilta-Sanomille toiminnan alkavan tyhjältä pöydältä uudelleenbrändäyksen seurauksena.

– Suurin muutos on käytettävissä olevien työtuntien määrä, kun mukana on nyt enemmän porukkaa. Varsinkin myynti- ja markkinointisektorilla.

Johtoporras tekee ainakin aluksi hommia omien päivätöidensä ohella, joten palkkaa he eivät nosta. CS-pelaajat eivät ole myöskään osakkaita, mutta tilanne voi Aittolan mukaan vielä muuttua. Pidemmällä aikavälillä tarkoitus on päästä tilanteeseen, jossa kaikille työntekijöille voi maksaa asianmukaista palkkaa.

Lue lisää: Kemiläinen Paavo, 17, sai valita huippujen välillä – tästä peli­kenttien lupauksesta kuullaan vielä

Esportsissa rahat on perinteisesti tehty sponsorisopimuksilla, joita saa lähtökohtaisesti menestymällä tai olemalla jatkuvasti esillä. Suomessa kumpikin on haastavaa esports-alan pienuuden takia.

– Edessä on tosi paljon tehtävää, mutta meillä on ajatuksia, miten laitetaan ansaintamalli nojaamaan muuhunkin kuin näkyvyyteen. Halutaan tuoda pelaajat lähemmäksi faneja. En ihan kaikkia kortteja halua heti paljastaa, mutta aika näyttää, mitä ollaan keksitty, Aittola linjaa ison tavoitteensa.

Syksyn aikana toimintaa laajennetaan vielä muihin peleihin, joista ensimmäinen paljastetaan jo muutamien viikkojen sisään.

JANO debytoi Helsingin Messukeskuksessa 4.–7. elokuuta pidettävässä Assembly Summer 2022 -tapahtumassa, josta CS-joukkue hakee turnausvoittoa. Jalli sanoo tiedotteessa tavoitteena olevan tietenkin voitto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?