Venäläisille kehittäjille pelastus­ohjelma – pää­osassa ”kansallis­kaarti ja isän­maalliset arvot”

Venäjän parlamentissa eli duumassa valmistellaan hanketta, jonka tarkoituksena on kiillottaa maan kansalliskaartin imagoa videopeleillä.

Vuonna 2016 perustettu Venäjän kansalliskaarti on puolisotilaallinen poliisiorganisaatio, jonka uskotaan olevan olemassa ensisijaisesti Vladimir Putinin vallan takuukoneistona.

30.6. 10:19

Venäjän kansalliskaartin imagoa yritetään parantaa videopelien avulla. Kommersant-lehden tietojen mukaan idean takana Venäjän parlamentti eli duuma.

Kommersantin tietojen mukaan duuman viestintä- ja teknologia-asioista vastaava valiokunta on ehdottanut, että kansalliskaartista joko tehtäisiin peli tai sitten sen brändi integroitaisiin johonkin olemassa olevaan peliin.

– Tällaisten mediaviestinnän muotojen käyttö isänmaallisten arvojen edistämiseksi, positiivisen kuvan luomiseksi kansalliskaartista, laitoksen ja sen historian ylistämiseksi voi olla erittäin tärkeää, valiokunnan puheenjohtaja Aleksandr Hinstein kirjoittaa Kommersantin haltuunsa saamassa kirjeessä.

Hanke saattaa kuitenkin kohdata ongelmia, vaikka valtio tarjoaisikin kehitettävälle pelille tukensa ja rahoitusta. Kommersantin haastatteleman anonyymin pelinkehittäjän mukaan edes venäläiset pelistudiot eivät välttämättä ota projektia vastaan.

– Edes kansalliskaartin sisällyttäminen johonkin peliin johtaisi heti sanktioihin sekä yhtiötä että sen työntekijöitä vastaan. Hanke on selvää propagandaa ja massiivinen riski, lähde kommentoi.

Suunnitellun kansalliskaartin propagandapelin nimeä tai tarkkaa teemaa ei tiettävästi ole vielä linjattu, mutta aihioita on jo. Yksi tavoiteltu kohde brändin integroinnille olisi Kommersantin mukaan venäläisen 1C Game Studiosin räiskintäpeli Caliber.

Hanke ei sinällään olisi uniikki. Yhdysvaltain armeija kehitti esimerkiksi oman America’s Army -räiskintäpelisarjan, jonka ensimmäinen osa nähtiin 2000-luvun alussa. Samalla esimerkiksi Yhdysvaltain ilmavoimat on ollut mukana sponsorina monissa esports-tapahtumissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?