Kavala virtuaaliryöstö: CS-keräilijän miljoona­kokoelma varastettiin

Kavalan ryöstön uhriksi joutuneen keräilijän pelitilin uskotaan olevan kenties kaikkien aikojen arvokkain.

Skinit eivät anna etua Counter-Strikessa, mutta pelin virtuaaliaseiden ulkoasut ovat tehneet pelintekijä Valvelle miljoonien edestä voittoa.

23.6. 12:00

COUNTER-STRIKE: Global Offensive -videopelin skineistä, eli pelin aseiden ulkoasuista, maksetaan ajoittain hurjia summia. Niistä ei saa peliin mitään etua, joten kyse on lähinnä virtuaalisista keräilyesineistä.

Rahan ollessa kyseessä paikalle ilmaantuu kuitenkin aina myös huijareita. Tällä viikolla roiston uhriksi joutui skinikeräilijä, jonka tilin arvioidaan olevan maailman arvokkain.

Lue lisää: CS-tähden skinistä maksettiin 20-kertainen hinta

Lue lisää: Videopelin aseesta maksettiin 123 000 euroa – myyjä kertoo, miksi joku maksoi siitä niin paljon

Anonyymin keräilijän omistamien virtuaaliesineiden yhteenlaskettu arvo on OhnePixel-nimimerkillä tunnetun asiantuntijan mukaan yli kaksi miljoonaa dollaria, vaikkakin CS-skinien arvot elävät hieman markkinoiden kysynnän mukaan. Tällä viikolla keräilijän tili joutui huijareiden kaappaamaksi.

Noin puolet tilin tavaroista myytiin heti eteenpäin Steam-markkinapaikalla ja puolet niistä lähetettiin tilin ryöstäneen hakkerin tilille. OhnePixelin mukaan hakkeroidun tilin salasana sekä tiliin liitetty sähköposti oli vaihdettu ilman että tilin omistanut keräilijä oli sitä edes huomannut.

CS-julkaisija sekä Steamin omistava Valve ryhtyi kuitenkin yllättävän nopeisiin toimiin. Peliyhtiö ryhtyi etsimään käyttäjiensä joukosta niitä henkilöitä, jotka ostivat varastettuja skinejä. Skinejä hankkineiden käyttäjien tilejä on OhnePixelin Twitter-ketjun kommenttien perusteella lukittu suurissa määrin.

Samalla Valve on palauttanut varastettuja skinejä ryöstetylle keräilijälle. Toistaiseksi ei tiedetä, millainen osuus skineistä on päätynyt omistajalleen, mutta useat varastettuja esineitä hankkineet ovat itse kertoneet, että skinit katosivat heidän tililtään takaisin omistajalleen vauhdilla.

Tanskalaisen skiniasiantuntijan Oliver ”Zipel” Behrensdorffin mukaan nopea toiminta johtuu todennäköisesti siitä, että hakkereiden onnistumisen takana saattaa olla Steam-palvelun ongelma, eikä esimerkiksi kalasteluhuijaus. Täten peliyhtiö olisi siis vain korjannut omaa virhettään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?