Esports-miljonääri Lasse Urpalainen puhuu suoraan rahasta: ”Voi vaan hymyillä”

Pelimiljonääri Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalaisen mukaan raha ei ole muuttanut hänen elämäänsä paljoakaan, mutta huolia se on vähentänyt.

Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen on yksi Suomen rikkaimmista kilpapelaajista.

24.6.2022 10:00

Suomen rikkaimmat kilpapelaajat ovat poikkeuksetta Dota 2 -pelin maailmanmestareita. Dotan MM-turnaus eli The International on esportsin ylivoimaisesti rahakkain.

Yksi näistä suurtienaajista on suomalainen Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen, jonka palkintokaapista löytyy Dotan MM-kulta vuodelta 2017. Esports-organisaatio HAVUn julkaisemalla videolla Urpalainen kertoo, miten pelaamalla tienatut miljoonat ovat vaikuttaneet hänen elämäänsä.

– Ehkä se muuttaa jotenkin mentaliteettia. Kun rahaa löytyy, niin ei asiat hirveästi huoleta. Voi syödä mitä haluaa, mutta en kyllä käytä esimerkiksi vaatteisiin tai muuhun paljoakaan, Urpalainen sanoo.

27-vuotiaan Urpalaisen mukaan suuret tienestit eivät ole vaikuttaneet hänen lähipiiriinsä, mutta sosiaalisessa mediassa pelaajalta kysellään usein lahjoituksia tai esimerkiksi pelikoneita. Hän kertoo uskovansa, että mestaruuksien myötä pelaamisesta on poistunut jatkuva stressi, joka alkuaikojen rahanpuutteen takia painoi päälle.

– Mistä minä enää tiedän mitään vaikeuksista, kun sitä rahaa löytyy ja voi vaan hymyillä, Urpalainen toteaa naureskellen.

VUONNA 2016 Dotan supernimiin noussut Urpalainen palasi tänä keväänä reilun kahden välivuoden jälkeen Team Liquid -joukkueeseen. Viimeiset kaksi vuotta hän vietti Team Secretissä, jonka kanssa yhteinen matka päättyi lokakuussa MM-pronssiin.

MM-kullan ja pronssin lisäksi Urpalainen on voittanut kaikki Dotan muut mahdolliset suurturnaukset. Rahaa häneltä löytyy, sillä pelkästään palkintorahoja Urpalaiselle on uran aikana kertynyt arviolta reilut neljä miljoonaa euroa.

Summa saattaa vielä kasvaa tämän vuoden MM-kisoissa syksyllä, mutta Urpalainen on kertonut, että hän lähes varmasti aikoo lopettaa uransa syksyyn 2022. Viime vuonna Urpalainen oli Suomen esports-tähdistä ylivoimainen tulokuningas.

Suomalaisesta hänen ylitseen nousevat palkintorahoissa mitattuna ainoastaan Jesse ”JerAx” Vainikka (noin 6,1 miljoonaa euroa) sekä Topias ”Topson” Taavitsainen (noin 5,4 miljoonaa euroa). Molemmat heistä olivat osa OG-joukkuetta, joka on Dota-historian ainoa kaksinkertainen MM-voittaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?