Agentti paljasti: Mesut Özil haluaa esports-tähdeksi

Özilin agentin mukaan entisen Arsenal-tähden taidot varsinkin Fortnite-pelissä ovat erittäin vakuuttavat.

Saksalainen jalkapallotähti Mesut Özil harkitsee agenttinsa mukaan vaihtoa pallokentiltä esports-kentille.

20.6. 14:00

Jalkapallotähti Mesut Özil haluaa uransa päättymisen jälkeen vaihtaa lajia, kertoo saksalaispelaajan agentti Erkut Sogut Daily Telegraphin haastattelussa.

Uran suuntana ei kuitenkaan ole toinen urheilulaji, vaan Sogutin mukaan Özil aikoo loikata esportsiin.

– Hän aikoo siirtyä enemmän esportsin pariin, pelata itse ja ehkä ryhtyä ammattipelaajaksi. Jos rehellisiä ollaan niin hän on todella hyvä Fortnitessa enkä yllättyisi yhtään, jos hän joku päivä kilpailisi, Sogut sanoo.

Nykyisin turkkilaista Fenerbahce-joukkuetta edustava entinen Arsenal-pelaaja omistaa M10 Esports -nimisen organisaation. Özilin esports-joukkue on Fortnite-pelaajien ohella sponsoroinut myös FIFA-kilpailijoita.

Özili ei ole ensimmäinen jalkapallotähti, joka on siirtänyt katseensa esportsiin. Esimerkiksi Gerard Pique, Sergio Agüero ja David Beckham ovat tehneet merkittäviä sijoituksia kilpapelaamiseen joko sijoittamalla tai perustamalla joukkueita.

Ammattipelaajaksi yltäessään Özil olisi kuitenkin ainakin tiettävästi ainoa laatuaan. 33-vuotiaana hän olisi kilpapelaajaksi poikkeuksellisen vanha, joten todennäköisesti saksalaisen mahdolliset unelmat Fortnite-mestaruuksista eivät toteudu.

Toisaalta agentin väitteet Özilin Fortnite-taidoista voivat hyvinkin pitää paikkansa, sillä hän ei suinkaan olisi ainoa intohimoinen videopelaaja jalkapalloilijoiden joukossa. Heistä tunnetuin lienee PSG:n Neymar, joka on intohimoinen ja huomattavasti keskivertoa parempi Counter-Strike-pelaaja.

Lue lisää: Hurjat luvut: Tällaisia määriä Neymar tahkoaa Counter-Strikea

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?