Kaunis ja kinkkinen – kehuttu pulma­peli hetken ilmaiseksi

Epic Games Store -pelikaupan ilmaispeli on omalaatuinen mutta kriitikoiden ylistämä pulmapeli Supraland.

Supraland on ilmeeltään uniikki pulmapeli, jonka haasteiden ratkomisessa riittää pohdittavaa kokeneellekin pelaajalle.

19.6. 11:35

Pelikauppa Epic Games Store on jakanut jo pidemmän aikaa viikoittain ilmaista pelattavaa sitä haluaville. Tämän viikon ilmaispeli on kriitikoiden kehuma pulmapeli Supraland, joka nousi pienimuotoiseksi hitiksi vuonna 2019.

Pelissä pääset tutkimaan sarjakuvamaista ja visuaalisesti ainutlaatuista maailmaa, joka on pakattu täyteen selvitettäviä pulmia. Pelin edetessä pelaaja saa käyttöönsä uusia erilaisia voimia, joiden avulla hän saa auki pelin kartan uusia alueita.

Taisteluakin löytyy, mutta se ei ole pelin ytimessä. Esimerkiksi Metroid- ja Portal-sarjoista inspiraatiotaan ammentavan Supralandin kantava ajatus on pelimaailman tutkimisessa ja eteen asettuvien pulmien ratkomisessa. Sisällöltään peli sopii myös perheen pienimmille, mutta haastetta löytyy myös kokeneelle pelaajalle.

Huumorilla höystetty Supraland sopii erinomaisesti rennompaan pelaamiseen, sillä pelinkehittäjän arvion mukaan sen läpäisy kestää nykypelille kohtuullisen lyhyet 12–25 tuntia. Tästä huolimatta Supraland on kerännyt kosolti kehuja. Metacritic-sivustolla peli sai kriitikoilta keskimäärin 85 pistettä ja pelaajilta komeat 88 pistettä.

Normaalisti 20 euroa maksavan pelin saa itselleen veloituksetta, kunhan sen muistaa ladata torstaihin 23.6. kello 18 mennessä. Lunastaminen edellyttää Epic-tilin luomista ja pelin lataavan ohjelman asentamista, mutta näistä molemmat ovat ilmaisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?