Toiveet toteutuivat: CS:n päivitys iski CS:n yli­voimaiseen ykkös­aseeseen

CS:GO:n viime syksynä uusittu M4A1-S-kivääri on ollut niin hyvä, että pelinkehittäjä Valve päätti lopulta puuttua peliin.

M4A1-S-kivääri on dominoinut Counter-Striken pelikenttiä viime syksystä saakka. Kuvassa Nitro-ulkoasulla varustettu ase.

17.6. 11:02

Pelinkehittäjä Valve on pitkän odotuksen jälkeen puuttunut Counter-Strike-kenttiä dominoineen M4A1-S-aseen ylivaltaan.

Poliisien rynnäkkökiväärin suorituskykyä nostettiin huomattavasti viime syksynä julkaistun Riptide-laajennuksen yhteydessä. Siitä eteenpäin se on ollut pelin kirkkaasti paras ase ja huomattavasti väkevämpi valinta kuin puolustajien kalliimpi vaihtoehto M4A4.

Torstaina julkaistussa päivityksessä asetta viimein heikennettiin. Sen lippaaseen mahtuu nyt 20 luotia aiemman 25 sijaan.

Muutos on merkittävä etenkin siksi, aseella räiskittiin usein hurjia ammusmääriä savujen ja seinien lävitse. A1-kivääristä löytyy äänenvaimennin, joten sillä ampuvaa on vaikeaa paikantaa äänen perusteella. Tämä toi CS:n puolustavalle puolelle suuren edun.

Korjausta A1:n tehoon on ehditty vaatia ammattipelaajien ja CS-asiantuntijoiden suunnalta kuukausien ajan.

Viimeisimpänä Natus Vinceren Valeri ”b1t” Vahovski vaati tällä viikolla Twitch-kanavallaan, että asetta tulisi heikentää. Maailman parhaisiin aseen käyttäjiin kuuluvan ukrainalaisen mukaan se oli kirkkaasti pelin paras ase lähes kaikissa tilanteissa.

Aseen voima myös näkyi tilastoissa. A1:n syksyisen vahvistamisen jälkeen poliisien voittoprosentti kohosi selvästi.

Torstain päivityksessä kiväärin ohella muutoksia sai pelin kilpakartoista uusin eli Ancient. Muinaiseen temppeliin sijoittuvassa pelikentässä laitettiin uusiksi lähes koko B-pommipaikka, osa A-pommipaikasta sekä tehtiin useita pieniä uudistuksia kartan yleisilmeeseen ja valaistukseen.

Näiden laajojen muutosten ohella päivityksessä tehtiin useita pieniä korjauksia esimerkiksi Infernoon ja Vertigoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?