”Kukaan ei kuule huutoasi” – hämmentävä maski mykistää pelaajan

Phasma-nimeä kantava pelaajan asuste lupaa vaimentavansa puhetta niin hyvin, että talon muut asukkaat eivät siitä häiriinny edes yöllä.

Phasma-maski lupaa vaimentaa pelaajan huutoja niin, että muut talon asukkaat saavat elää rauhassa.

18.6. 11:58

Laitevalmistajat ovat kaupitelleet jo vuosikymmeniä erinäisiä pelaajille markkinoituja oheislaitteita, joiden ostajille lupaillaan hurjia parannuksia pelitaitoihin pelkästään tuotteen hankkimalla. Joskus gaming-brändätyt tuotteet ovat kuitenkin niin omituisia, että ne pistävät jopa kokeneen pelaajan hiljaiseksi.

Kirjaimellisesti tätä lupailee Phasma-nimeä kantava pelaajan maski. Kyseessä espanjalaisen Metadox-yhtiön kehittämä asuste, joka lupaa vaimentaa käyttäjän puhetta jopa 20 desibelin verran.

– Koska hiljaisuudessa pelaaminen ei ole hauskaa, kuuluu maskin mainoslause.

Yhtiön Kickstarter-joukkorahoitussivustolla kaupittelema naamari on myyntipuheiden mukaan suunnattu pelaajille, joiden ääntely aiheuttaisi muuten harmia kodin muille asukkaille.

– Phasma antaa sinun pelata yön hiljaisuudessa ilman että häiritset perhettäsi tai kämppäkavereitasi. Harjoitteluasi tiimisi kanssa eivät häiritse aika tai paikka, joten voit pelata samalla, kun muut nukkuvat viereisessä huoneessa, Kickstarter-sivulla lupaillaan.

Näin ”pelimaski” toimii:

Metadoxin mukaan maskista löytyvät akustiset materiaalit auttavat yhtiön mukaan vaimentamaan ääntäsi, jolloin et herätä ketään, vaikka juhlisit vaikkapa Fortnite-ottelun voittoa hyvinkin äänekkäästi. Samalla siitä löytyy sisäänrakennettu mikrofoni, mutta se on yhteensopiva myös erillisten kuulokkeiden ja mikrofonien kanssa.

Kickstarter-kampanja keräsi yhtiölle hieman yli 20 000 euron summan. Yhden maskin itselleen viime keväänä päättyneestä kampanjasta sai 99 euron hintaan.

Teoriassa maski voisi olla esimerkiksi perheellisille pelaajille hyödyllinen, mutta sen toiminnasta käytännössä ei tiedetä mitään Metadoxin omien väitteiden lisäksi. Yhtiön Kickstarter-päivitysten mukaan maskeja on lähetetty kuluttajille, mutta testejä tai arvosteluja laitteesta ei verkosta juurikaan löydy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?