Huippupelaaja ilmiriidassa joukkueensa kanssa – kieltäytyy pelaamasta, tiimi syyttää valehtelusta

Tyler ”Spartan” Ganza on valmis istumaan sivussa pelikentiltä koko MM-sarjan ajan, mutta lataa silti kovia väitteitä joukkueensa toiminnasta.

EUnited on yksi Halon kärkijoukkueista. Tyler ”Spartan” Ganza (vasen reuna) on erikoisen sotkun takia penkittänyt itsensä kokoonpanosta.

17.5.2022 14:15

Yhdysvaltalainen Halo-kilpapelaaja Tyler ”Spartan” Ganza on penkittänyt itsensä eUnited-huippujoukkueesta. Ganzan mukaan hän on valmis istumaan sivussa koko loppukauden.

Halo Infiniten parhaimpiin pelaajiin lukeutuvan Ganzan nykysopimus päättyy vasta MM-kisojen jälkeen lokakuussa. Pelaaja on kommentoinut kärkkäästi nykytilannettaan ja eUnitedin toimintaa: Ganzan mielestä organisaatio pitää häntä ”sopimusvankilassa”.

– Haluisin mennä yhteen tiimiin, ja he ovat jopa valmiita ostamaan minut, mutta eUnited pitää minusta kiinni. He suunnittelevat pitävänsä minusta kiinni sopimukseni loppuun asti eivätkä aio myydä minua. Päätin penkittää itseni pelikelvottomilta olosuhteilta, Ganza avautui Twitterissä.

Penkittämispäätöksen taustalla on joukkueen sisäinen riita, joka alkoi kun eUnitedissa suunniteltiin pelaajamuutosta ilman että Ganza oli päätöksenteossa mukana. Tähtinimi lyttäsi idean nopeasti, mutta pelaajien ja henkilökunnan välit tulehtuivat samalla. Kokoonpano pysyi lopulta samana.

Ganzan mukaan joukkueessa ei ole luottamusta, joten hän olisi halunnut tehdä viimeisimmän pelatun turnauksen jälkeen kokoonpanomuutoksia. EUnited ei suostunut niihin, joten hän päätti penkittää itsensä. Ganza pyysi sen jälkeen sopimuksensa purkua, mutta eUnited kieltäytyi.

Halo Infinite -pelin tähtinimiin lukeutuva 27-vuotias Ganza on harvinaisen suorapuheinen mies.

EUnitedin mukaan Ganzaa kohtaan ollaan esitetty kiinnostusta, mutta organisaatio ei ole saanut vielä yhtään virallista tarjousta. EUnited kiistää myös väitteet siitä, etteikö Ganzaa oltaisi valmiita myymään muualle. Pelaajalle on myös paikka kokoonpanossa, jos hän haluaa palata joukkueeseen.

– Olemme pettyneitä kuullessamme Ganzan penkittäneen itsensä. Yllätyimme hänen päätöksestään mennä sosiaaliseen mediaan esittelemään kertomusta, joka ei mielestämme ole tarkka eikä kuvaa koko tilannetta, organisaatio kommentoi.

Ganza on ottanut somessa kantaa myös eUnitedin julkaisemaan lausuntoon, jonka hän lyttäsi pääosin.

– "Emme ole saanut virallista tarjousta”. Muiden organisaatioiden on vaikea tehdä tarjousta, jos kerrot heidän managereilleen: ”Pelaajamme ei ole myynnissä, vaihdettavissa eikä hän pelaa tänä vuonna kuin eUnitedin alaisuudessa”, pelaaja purnasi.

Ganzan taakse tilanteessa on asettunut ainakin eUnitedin entinen Counter-Strike-pelaaja Austin ”Cooper” Abadir, joka kertoi Twitterissä omia kokemuksiaan organisaatiosta. Abadirin mukaan hän oli aikoinaan vastaavassa tilanteessa, jossa eUnited kieltäytyi myymästä pelaajaa toiselle organisaatiolle.

– Minulle tämä (eUnitedin) lausunto on ihan täyttä paskaa, Abadir latasi.

Ganza oli aiemmin tässä kuussa otsikoissa haukuttuaan pelinsä täysin. Hän sai pelin kilpasarjalta (HCS) 2500 dollarin sakot epäammattimaisesta käytöksestä. EUnited sakotti pelaajaansa puolestaan 750 dollarilla.

– En pyydä anteeksi keneltäkään. Seison kaiken sanomani takana, Ganza kommentoi sakkojaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?