Pelijätin suosikki­sarja floppasi rumasti – pomo lupaa rajuja muutoksia, jotta vastaava ei toistu

EA jatkaa Battlefield 2042:n päivittämistä, mutta pelisarjan seuraava osa rakennetaan alusta asti virheiden välttämiseksi.

Battlefield 2042 on ollut pelisarjan ylivoimaisesti huonoimman vastaanoton saanut peli. Kuvakaappaus pelistä.

12.5. 20:30

EA on sitoutunut Battlefield-sarjaan jatkossakin, vaikka viime vuoden Battlefield 2042 on ollut yksi yhtiön kaikkien aikojen flopeista.

EA:n toimitusjohtaja Andrew Wilson vahvisti yhtiön sitoutumisen pelisarjaan viimeisimmässä tuloskatsauksessa. Wilsonin mukaan BF2042:n tilannetta seurataan pitkällä aikavälillä. Wilson huomautti pelin saaneen varsinkin viime aikoina isoja päivityksiä, jotka ovat vieneet pelaajien hylkäämää teosta hiljalleen oikeaan suuntaan.

– [Battlefield] on yksi alan suurimmista sarjoista, jonka on rakentanut yksi alan mahtavimmista tiimeistä. Odotamme sen kasvun jatkuvan ja pelin olevan jatkossakin tärkeä osa portfoliotamme monien vuosien ajan, Wilson kommentoi eräälle kysyjälle pelisarjan tulevaisuutta Video Games Chroniclen mukaan.

Wilson on aiemmin myöntänyt BF2042:een tehtyjen isojen muutosten olleen pelaajien mielestä epäonnistuneita. Seuraavan Battlefieldin kohdalla koko kehitysprosessi aloitetaan aivan alusta, jotta vastaava tilanne ei toistu, Wilson sanoi Polygonin mukaan.

Lue lisää: Flopannut mega­peli sai yli 400 korjausta – ”kuollutta potilasta” teko­hengitetään, jotta rahoja ei tarvitse palauttaa

Lue lisää: EA avasi selitysten arkun: Maha­laskun syy oli kilpaileva peli

Wilsonin mukaan Battlefield-tiimi on kokenut muutoksia sitten BF2042:n julkaisun. Uuden pomon Vince Zampellan ajattelutapa on päästää pelaajat ”hauskanpitoon mahdollisimman nopeasti”, kuten Wilson asian muotoili.

Vastaava ajatustapa on käytössä EA:n jättihitissä Apex Legendsissä, joka on kolmessa vuodessa tuottanut kaksi miljardia dollaria. Zampella työskenteli aiemmin juurikin Apex Legendsin parissa.

EA-lähteistään erityisesti tunnetun pelitoimittaja Tom Hendersonin mukaan seuraavan Battlefield on ollut työn alla jo hetken aikaa. Aluksi sen huhuttiin ilmestyvän elokuussa 2023, mutta Henderson uskoo nyt pelin ilmestyvän vuoden 2024 aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?