Pelifirma esti siirron – CS-tähden laina­sopimus toiseen peliin nurin

Kenny ”kennyS” Schrubin väliaikainen siirto Valorantiin meni reisille, mutta tarkkaa syytä ei tiedetä.

Kenny ”kennyS” Schrub on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista CS-pelaajista. Hän on edustanut jo vuosia G2 Esportsia, jossa hän on tällä hetkellä sisällöntuottajana.

10.5. 20:45

Peliyhtiö Riot Games esti ranskalaisen Counter-Strike-suosikkinimen Kenny ”kennyS” Schrubin siirron Valorant-pelin huippujoukkueeseen, uutisoi DOT Esports.

Schrubin oli tarkoitus siirtyä OG-organisaation joukkueeseen lainasopimuksella G2 Esportsista, mutta Riot Games esti sen vedoten sopimusasioihin. Tarkempia syitä yhtiö ei ole kertonut.

OG:n toimitusjohtaja JMR Lunan mukaan OG ja G2 olivat jo päässeet sopuun 2–3 kuukautta kestävästä lainasopimuksesta, kunnes Riot astui väliin. Lainakauden aikana Schrub ei olisi saanut palkkaa G2:lta, jossa hän on tällä hetkellä sisällöntuottajana.

– Tällä [siirrolla] tavoitteeni olisi ollut todistaa itseni Valorant-skenelle ja näyttää, mitä voin tehdä siinä pelissä. Valitettavasti Riot ei hyväksynyt lainaa sopimussyistä. En syytä ketään, se on mitä se on, Schrub kommentoi asiaa Twitterissä.

Lunan mukaan Schrub olisi pelannut lainansa aikana OG:n kanssa ainoastaan VRL France -paikallisliigaa. G2:n joukkue kilpailee puolestaan Euroopan-huippusarjassa, jossa kilpailee myös OG:n ja London Unitedin yhteisjoukkue.

Somessa on epäilty siirron estyneen mahdollisten eturistiriidan takia, jos G2 ja OG pelaisivat vastakkain turnauksessa. Lunan mukaan se ei olisi ollut kuitenkaan mahdollista sarjarakenteiden takia.

Lunan mukaan Schrub olisi saanut hyväksynnän siirrolle, jos hän olisi tehnyt vakituisen sopimuksen OG:n kanssa. Siirtoblokkausta on ihmetelty, sillä huhtikuussa pelatussa suuressa Valorant Masters -turnauksessa muun muassa Fnatic joutui lainaamaan pelaajia kilpailevista joukkueista.

Parin kuukauden vierailu OG:ssa olisi ollut Schrubin ensimmäinen yritys Valorantin parissa. Ranskalaislegenda on ollut sivussa CS-kentiltä jo yli vuoden. Hän ei ole lopettanut, mutta ei myöskään etsi aktiivisesti joukkuetta tällä hetkellä. Taukonsa aikana hän on keskittynyt striimaamiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?