Venäläiseltä CS-tähdeltä kova kannan­otto sotaa vastaan

Kirill ”Boombl4” Mikhailovin jatko ukrainalaisen esports-suuruuden Na’Vin CS-joukkueessa on vielä auki.

Kirill ”Boombl4” Mikhailov asuu vaimonsa kanssa Venäjällä. Hänen pitää muuttaa pois kotimaastaan, jos haluaa jatkaa uraansa Na’Vissa. Hän on ollut joukkueen kapteeni jo kolme vuotta.

10.5. 10:32

Venäläinen Counter-Strike-tähti Kirill ”Boombl4” Mikhailov on ottanut sosiaalisessa mediassa kantaa Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

– Toukokuussa tulee kolme vuotta täyteen Na’Vin kapteenina. Olen kokenut paljon tunteita tänä aikana. Rakastan joukkuettani ja organisaatiota, joten minulla on nyt ristiriitaiset tunteet. Haluan pyytää anteeksi, että olen ollut niin pitkään hiljaa kaikesta mitä tapahtuu ja Likan sopimattomista viesteistä, 23-vuotias pelaaja aloitti viestinsä Telegram-ryhmässään.

Lika on Mikhailovin vaimo, joka sai hiljattain kritiikkiä jaettuaan selfien, jossa hänellä oli toisessa poskessa Venäjän lippu. Kuvaa pidettiin kannanottona Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan.

– Olen viettänyt monia harjoitusleirejä Ukrainassa, jossa minua ei ole koskaan loukattu millään tavalla ja olen aina tuntenut oloni kotoisaksi. Olen pahoillani, että jotkut maanmiehistäni uskovat kaiken, mitä tv:ssä sanotaan, minkä vuoksi monien on vaikea puhua asioista niiden oikeilla nimillä – myös minun nyt. Ymmärrän, ettei tämä viesti ole monelle mieleen, mutta haluan vain sanoa olevani rauhan puolella ja verenvuodatusta vastaan. Toistaiseksi tässä on kaikki mitä voin sanoa, Mikhailov jatkoi kirjoitustaan.

Lue lisää: Venäläis­pelaaja piirsi Z-symbolin kesken ottelun – ontuvat selitykset eivät pelastaneet

Mikhailov on ukrainalaisen Na’Vin CS-joukkueen kapteeni. Na’Vin toimitusjohtaja Yevhen Zolotarov kertoi maaliskuussa Washington Postille, että ukrainalaisorganisaatio antaa potkut kaikille venäläispelaajilleen, jotka eivät suostu muuttamaan pois Venäjältä.

– Emme aio työskennellä ihmisten kanssa, jotka asuvat Venäjällä ja maksavat veronsa sinne. Meillä on paljon venäläisiä, jotka ovat pelanneet Na’Vissa vuosia, ja he ymmärtävät kaiken Venäjän tv:ssä näytetyn olevan paskapuhetta, Zolotarov kertoo WP:lle.

CS-joukkueeseen kuuluu kahden ukrainalaisen lisäksi kolme venäläispelaajaa, joiden kohdalla kello tikittää kovaa vauhtia. Zolotarov sanoi maaliskuussa toivovansa CS-kokoonpanon jatkavan yhdessä, mutta kaiken olevan mahdollista. Toukokuun alussa Na’Vi päivitti verkkosivujaan poistaen Venäjän lipun kaikilta venäläispelaajiltaan.

Lue lisää: Esports-jätillä tiukka linja: Venäjälle veroja maksavat muuttakoot, vaihtoehtona potkut

Mikhailov kirjoitti Telegram-viestissään, ettei päätöksiä jatkosta ole vielä tehty.

– Nyt on major-arvoturnauksen aika, jonka jälkeen organisaatio ja minä päätämme jatkosta, Mikhailov kommentoi tulevaisuuttaan.

Na’Vi ja Mikhailov ovat tällä hetkellä Belgiassa, jossa pelataan PGL Major Antwerp -arvoturnaus. Vuoden suurin turnaus alkoi maanantaina 9.5. ja päättyy 22.5. Hallitseva mestari Na’Vi aloittaa ottelut suoraan toisesta lohkovaiheesta 14.5. HLTV.orgin maailmanlistalla Na’Vi on tällä hetkellä toisena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?