Hämmästyttävät ”sim-kuvat” kiertävät verkossa: Tekikö Venäjän FSB itsestään naurun­alaisen?

Turvallisuuspalvelu FSB:n todisteiksi väittämät kuvat ovat ihmetyttäneet, sillä niissä on nostettu esiin The Sims -pelit.

FSB:n työntekijä saattoi ymmärtää ohjeistuksen sim-korttien hankinnasta väärin, sillä kuviin päätyi Sims-pelejä.

26.4.2022 14:36

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi maanantaina turvallisuuspalvelu FSB:n estäneen ”terroristiryhmän” aikeet murhata tv-toimittaja Vladimir Solovjev.

Venäläisen uutistoimisto Tassin mukaan FSB pidätti venäläisen uusnatsiryhmän, joka oli suunnitellut Solovjevin murhaa Ukrainan käskystä.

Putin syytti suunnitelmista Ukrainaa ja länsimaita, mutta ei aluksi esittänyt todisteita. Ukraina on kiistänyt väitteet.

FSB:n todisteena jakama video pidätyksestä on herättänyt kummastelua netissä, missä siitä otettuja kuvakaappauksia jaetaan ahkerasti muun muassa Twitterissä. Kuvakaappauksissa on hämmentäviä yksityiskohtia takavarikoiduista asioista.

Lue lisää: Propagandamiehen ”murhaa suunniteltiin” ja Venäjällä kohahti – tarkka­silmäiset huomasivat videolla liudan hämmentäviä yksityis­kohtia

Eräässä kuvassa sängylle on laitettu vierekkäin kaksi t-paitaa, joista toista koristaa hakaristi ja toisessa lukee ”järjestelmän vastainen taistelija”.

Paitojen yhteydessä näkyy yllättäen The Sims 3 -peli ja sen lisäosia.

Netissä on spekuloitu, voisiko pelien mukanaolon kuvissa selittää väärinymmärryksellä. Moni epäilee FSB-virkailijan saaneen ohjeet ostaa kolme sim-korttia, mutta hankkineen Sims-pelejä.

  • The Sims on simulaatiopeli, jossa luodaan oma hahmo, jonka elämää hallitaan sen jälkeen kaikin mahdollisin tavoin. EA:n vuonna 2000 aloittama pelisarja on myynyt maailmanlaajuisesti yli 70 miljoonaa kappaletta.

Koko pidätystä epäillään Venäjän lavastamiseksi, mikä on luonnollisesti vaikuttanut nettispekulointiin.

Verkossa kiertäviä spekulaatioita ja väitteitä on kuitenkin käytännössä mahdotonta vahvistaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?