Esports-tähti lopettaa 22-vuotiaana – ”Jatkaminen veisi onnellisuuteni ja terveyteni”

Overwatch Leaguen kahdesti voittanut 22-vuotias Matthew ”super” DeLisi ilmoitti päätöksestään vain reilu kuukausi ennen uuden kauden alkua.

Matthew ”super” DeLisi on yksi Overwatch-historian menestyneimmistä pelaajista. Hän lopettaa kilpailemisen 22-vuotiaana ja yli puoli miljoonaa euroa voittaneena.

29.3.2022 20:30

Yhdysvaltalainen Overwatch-supertähti Matthew ”super” DeLisi lopettaa menestyksekkään kilpauransa. Hän edusti koko liigauransa San Francisco Shock -joukkuetta.

DeLisi ilmoitti päätöksestään vain viisi viikkoa ennen uutta Overwatch League -kautta. Twitterissä jakamassaan viestissä pelaaja kertoi päätöksen olleen vaikea, koska hän on viimeiset viisi vuotta vuotta antanut kaikkensa pelille.

Sen seurauksena hän on menettänyt intohimonsa kilpailemiseen. DeLisi tajusi asian valmistautuessaan uuteen kauteen, jolloin hän huomasi kilpailemisen syövän häntä henkisesti ja tunnetasolla.

– Tämä on jotain, mitä minun on tehtävä itseni vuoksi. Minusta tuntuu pahalta sanoa ja tehdä näin, mutta tiedostan, että jatkaminen veisi onnellisuuteni ja terveyteni, DeLisi kirjoittaa Twitterissä.

Pelaaja paljasti lopettamisen olleen mielessä jo jonkin aikaa ainakin jollain tasolla. Tuleva liigakausi pelataan vielä julkaisemattomalla Overwatch 2 -pelillä, mutta edes se ei ole antanut tarpeeksi kipinää kilpailemista ajatellen.

DeLisi voitti liigan vuosina 2019–2020, minkä lisäksi hän on World Cup -voittaja vuodelta 2019. Palkintorahaa hänelle on kertynyt useammalta menestysvuodelta yhteensä reilut 590 000 dollaria eli noin 535 000 euroa.

22-vuotias yhdysvaltalainen oli liigan suosituimpia pelaajia, joten hänen lopettamisensa on kova isku sarjalle, jolla ei ole tällä hetkellä yhtään sponsoria. Pelaaja jatkaa Shock-joukkueessa striimaajana, joten pelaamista hän ei kuitenkaan jätä.

DeLisin lopettamisen jälkeen Shock ilmoitti yhdysvaltalaisen Colin ”Coluge” Arain liittyvän joukkueeseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?