CS-tähti kokeili, millaista on pelata naisena – uskomaton saasta veti hiljaiseksi

Joakim ”jkaem” Myrbostad mykistyi kommenteista, joita kanssapelaajat luulivat heittelevänsä naiselle.

Apeks-organisaatiota edustava norjalainen Joakim ”jkaem” Myrbostad kokeili, miltä tuntuu pelata naisena.

11.3.2022 14:00

Norjalainen Counter-Strike-ammattilainen Joakim ”jkaem” Myrbostad, 28, tähdittää parhaillaan ”Älä muuta nimeäsi, muuta peliä!” -kampanjaa, jonka tarkoitus on tuoda näkyväksi naisten kohtaamaa häirintää peleissä.

Myrbostad esiintyy naistenpäivänä julkaistulla kampanjavideolla yhdessä harrastelijastriimaaja Julie ”Juliestar” Stårvikin kanssa. Videolla Myrbostad pelaa CS:ää Stårvikin tunnuksella, tämän nimimerkillä ja käyttäen äänenmuunninta, jotta hän voi keskustella muiden pelaajien kanssa esiintyen naisena.

Ennen peliä Myrbostad sanoi uskovansa, että pelaaminen olisi lähes samanlaista kuin miehellä.

Toisin kävi. Videolla kuullaan, miten miespelaajat haukkuvat naisia huonoksi pelaajaksi, kyselevät onko siellä tosiaan nainen pelaamassa ja tällä olevan suloinen ääni.

– Et tarvitse suojusta, koska sinulla on tissit, sanoo joku kanssapelaaja.

– Mikset ole imemässä munaa juuri nyt? Huora, lataa joku.

– Aion raiskata sinut, yeah!

Myrbostadin ilmeistä voi päätellä kommenttien kuulostavan pahalta jopa hänen korviinsa. Hän toteaa yksinkertaisesti olevansa sanaton.

Videolla siteerataan Reach3:n vuonna 2021 tekemää tutkimusta, jonka mukaan 77 % tietokoneella netissä pelaavista naisista on kokenut häirintää. Saman tutkimuksen mukaan 59 % naisista pelaa sukupuolineutraalilla tai miesmäisellä nimimerkillä välttyäkseen häirinnältä.

Myrbostad pelaa nykyisin norjalaisessa Apeks-organisaatiossa. Urallaan norjalainen on pelannut G2 Esportsin, FaZe Clanin, Renegadesin ja 100 Thievesin kaltaisissa organisaatioissa. Hän on Norjan menestyneimpiä CS-pelaajia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?