Ukrainan varapää­­ministeri vetoaa PlayStationiin ja Xboxiin: Venäläiset pelaajat pois verkosta

Mykhailo Fedorovin avoin kirje on suunnattu peliyhtiöille ja esports-toimijoille, joiden hän toivoo sulkevan venäläiset pois pelikentiltä.

Ukrainan varapääministeri Mykhailo Fedorov pyytää peli- ja esports-alan toimijoita estämään venäläisten pelaamisen ja kilpailemisen. Venäläisorganisaatio Virtus.pron Dota-joukkue sai jo potkut rahakkaasta turnauksesta sodan takia.

3.3.2022 10:11

Ukrainan varapääministeri Mykhailo Fedorov on julkaissut Twitterissä avoimen kirjeen, jossa hän pyytää kaikkia peliyhtiöitä ja esports-toimijoita ympäri maailmaa ryhtymään toimiin Venäjää vastaan.

Venäjän armeija hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta. Fedorovin mukaan moderni teknologia on vuonna 2022 yksi parhaista vastauksista tankkeja, ohjuksia ja raketinheittimiä vastaan.

– Vetoan väliaikaisesti estämään kaikki venäläisten ja valkovenäläisten tunnukset, estämään toistaiseksi Venäjän sekä Valko-Venäjän joukkueiden ja pelaajien osallistumisen kaikkiin kansainvälisiin esports-turnauksiin sekä perumaan kaikki Venäjän ja Valko-Venäjän alueella järjestettävät kansainväliset tapahtumat, Fedovorin kirjeessä sanotaan.

– Olemme varmoja, että tällaiset toimet motivoivat Venäjän kansalaisia vaatimaan lopettamaan häpeällisen sotilaallisen hyökkäyksen.

Fedorov on tägännyt twiittinsä PlayStationin ja Xboxin, joiden hän toivoo jättävän Venäjän markkinat. Toisessa twiitissä hän pyysi EA:ta, Riot Gamesia, Ubisoftia, Gameloftia ja Wargamingia sulkemaan Venäjän-toimistonsa.

Lue lisää: Venäläinen huippu­joukkue matkusti Dubaihin – potkittiin turnauksesta viime hetkellä

Useat peliyhtiöt ympäri maailmaa ovat tehneet lahjoituksia Ukrainaan, mutta toistaiseksi venäläispelaajia ei ole estetty pelaamasta millään alustalla tai palvelussa.

Pc-pelaamisen ykkösalusta Steam on estänyt venäläisiä käyttämästä luottokorttia palvelussaan, kertoo epävirallinen Steam Status -tili Twitterissä. Steam-lompakon lisäksi PayPal on kuitenkin yhä käytössä.

Esportsissa on lykätty monia isoja turnauksia ja liigoja sodan takia. Counter-Striken ja Dotan puolella taas on jo tehty päätöksiä jättää venäläisorganisaatiot pois turnauksista.

Lue lisää: Iso esports-nimi katkaisi sopimuksen venäläis­jätin kanssa: ”Kiistää julkisesti Ukrainassa tapahtuvat julmuudet”

Lue lisää: NHL- ja Fifa-peleihin radikaali muutos Venäjän hyökkäyksen vuoksi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?