Maailman suurin CS-liiga potki venäläis­joukkueet pois – jätti silti taka­portin

Virtus.pro ja Gambit Esports saivat potkut ESL Pro Leaguen pian alkavalta uudelta kaudelta. Järjestäjä jätti kuitenkin takaportin auki pelaajille.

Venäläisorganisaatio Virtus.pro ei saa osallistua tulevaan ESL Pro League -kauteen. Pelaajat saavat kilpailla neutraalilla nimellä, kunhan eivät edusta Venäjää tai nykyorganisaationsa sponsoreita.

3.3.2022 15:00

Esportsin suurin turnaustoimija, saksalainen ESL sulkee Venäjän hallitukseen sidonnaiset venäläisorganisaatiot pois ESL Pro Leaguesta, joka on Counter-Striken ykkösliiga. Syyksi kerrotaan Venäjän hyökkäys ukrainaan.

ESL:n tiedotteessa nimetään esimerkkeinä Virtus.pro ja Gambit Esports. HLTV.orgin maailmanlistalla Gambit on tällä hetkellä toisena ja Virtus.pro kuudentena.

Lue lisää: Venäläinen huippu­joukkue matkusti Dubaihin – potkittiin turnauksesta viime hetkellä

ESL jättää kuitenkin joukkueille takaportin 9.3. alkavalla ESL Pro League -kaudella kilpailemiseen.

Joukkueet pääsevät mukaan, jos ne pelaavat kauden aikana neutraalilla nimellä, eivät edusta Venäjää, nykyorganisaatiotaan tai mainosta nykyisten organisaatioidensa sponsoreita millään tavalla.

ESL perustelee päätöstä sillä etteivät pelaajat ole osallisia tilanteeseen.

Virtus.pro, Gambit Esports tai organisaatioiden CS-joukkueen pelaajat eivät ole vielä kommentoineet ESL:n päätöstä. Lohkojaossa Virtus.pro sijoitettiin B-lohkoon (alkaa 16.3.) ja Gambit C:hen (23.3.).

ESL:n lisäksi BLAST Premier ja Elisa Esports ilmoittivat aiemmin sulkevansa venäläisorganisaatiot pois kilpailuistaan.

Lue lisää: Esports-jätti sulkee venäläis­organisaatiot sarjastaan – mukana maailman toiseksi paras CS-joukkue

ESL Pro League -päätöksen lisäksi ESL ilmoitti laittavansa turnaustoimintansa toistaiseksi tauolle niin sanottujen Ivy-maiden osalta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?