Video: Miljardööri kantoi himoittuja hitti­laitteita onnekkaille

Valven perustaja Gabe Newell yllätti monet fanit ilmestymällä Steam Deckin kanssa ovelle.

Gabe Newell kävi toimittamassa ensimmäiset Steam Deck -laitteet muutamille onnekkaille.

3.3.2022 20:30

Suositun pc-pelialustan ja pelikaupan Steamin omistava Valve julkaisi viime viikolla pitkän odotuksen jälkeen Steam Deck -laitteensa. Se on kannettava pelitietokone, joka muistuttaa Nintendo Switchiä.

Yhtiön toinen perustaja ja pitkäaikainen toimitusjohtaja Gabe Newell toimitti itse osan ensimmäisistä laitteista ennakkotilanneille Washingtonin alueella, jossa Valven pääkonttori sijaitsee.

Huhut Newellin henkilökohtaisesti toimituksista alkoivat jo viikonloppuna Redditissä, mutta asialle saatiin varmistus viikonlopun jälkeen, kun Valve julkaisi videon toimituksista YouTubessa.

Useimmat paketin vastaanottajista tunnistivat pelialan todellisen legendan, mutta osa ihmetteli harmaapartaista miestä ja mukana ollutta kameraryhmää.

– Voi luoja! Tämä on niin jännittävää. Kiitos paljon, äimisteli ensimmäisenä videolla pakettinsa saanut mies.

– Hei. Kyllä, olen Danny, ja huomaan että sinä olet Gabe Newell. En odottanut tapaavani sinua, kommentoi yllättyneenä tilauksen saanut nuori mies.

Eräs laitteensa saanut nainen ei tunnistanut Newelliä, joka jäi hetkeksi oviaukolle norkoilemaan paketin luovutettuaan. Nainen ihmetteli, pitääkö toimitus kuitata tai jotain.

– Mikä tämä kameraryhmä on, ihmetteli puolestaan nainen, joka vastaanotti paketin miehensä puolesta.

Kameraryhmää hämmästelleen naisen mies on Reddit-käyttäjä, joka kertoi tilanteesta SteamDeck-keskustelussa. Hän kirjoittaa pettyneensä, ettei päässyt itse morjenstamaan itse Newelliä, joka taltioitui talon ovikameraan. Mies jakoi siitä kuvan Reddit-käyttäjien riemuksi.

Lue lisää: Peliyhtiön ilmoitus suututti pelaajat, päätös pyörrettiin pika­vauhtia – ”Rahan­himoiset piittaa­mattomat siat”

Miljardööriksi Valvella ja Steamilla noussut Newell vitsaili aloittaneensa työuransa aikoinaan lehtiä jakamalla. Nyt nähty tempaus ei siis ollut hänelle uusi aluevaltaus.

Newell pyysi ostajia antamaan hänelle palautetta henkilökohtaisesti. Hän on vuosien saatossa vastannut sähköpostiinsa tulleisiin mitä erikoisempiin viesteihin, kuten tukipalveluun liittyviin viesteihin ja hoitanut niitä itse. Newell myös signeerasi jakamansa laitteet.

Steam Deckin ensimmäinen erä myytiin nopeasti loppuun heinäkuussa 2021. Tällä hetkellä laitteen arvioitu toimitusaika on Steamin sivujen mukaan kesäkuun 2022 jälkeen. Steam Deckin lähtöhinta on 419 euroa.

Valven hittipelejä ovat muun muassa Half-Life-, Portal-, Left 4 Dead- ja Counter-Strike-pelisarjat sekä Dota 2. Steam on pc-pelaamisen ykkösalusta, jonka suosio on vain kasvanut viime vuosina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?