Pelihuijarit saivat maistaa omaa lääkettään – seurauksena todella hilpeitä tilanteita

Verkkopeleissä huijaaminen on ikuinen ongelma, mutta välillä peliyhtiöt keksivät luovia tapoja taistella huijareita vastaan.

Call of Duty: Warzone on suositun räiskintäpelisarjan ilmaisosa.

Call of Duty: Warzone -pelissä huijaavat saattavat joutua maistamaan omaa katkeraa lääkettään, kerrotaan pelin blogissa.

Pelin pc-versiossa oleva Ricochet-huijauksenestojärjestelmä sai hiljattain päivityksen, jonka seurauksena lisättiin uudenlainen Damage Shield -ominaisuus. Se aktivoituu, jos peli tunnistaa jonkun huijaavan pelipalvelimella.

Aktivoituessaan ominaisuus suojaa rehellisiä pelaajia huijarin luodeilta. Huijari ei saa asiasta minkäänlaista ilmoitusta, joten pasmat voivat mennä pahasti sekaisin kun viholliset eivät lakoakaan odotetusti.

Suosittu striimaaja TimTheTatman näytti, miten Damage Shield toimii:

FaZe Swagg on myös todistanut Damage Shieldin toimivan:

Blogin mukaan Damage Shield ”ei voi aktivoitua vahingossa”, joten sen ei pitäisi koskaan vaikuttaa rehellisten pelaajien väliseen sotimiseen. Ominaisuus on yhä testivaiheessa, mutta se on jo lisätty peliin.

Activision on lisännyt Ricochetiin myös ominaisuuden, joka tekee rehellisistä pelaajista näkymättömiä huijarin ruudulla. Tämä on johtanut hämmästyttäviin tilanteisiin huijareiden näkökulmasta.

Ricochetin julkaisun jälkeen huijareiden määrä on vähentynyt, kerrotaan blogissa. Sota ei huijareita vastaan ei kuitenkaan koskaan pääty, sillä huijausohjelmia kauppaavat keksivät aina uusia keinoja. Activision sanoo jatkavansa taistelua.

Blogissa varoitetaan huijaamisen voivan johtaa elinikäiseen pelikieltoon, joka koskettaisi myös huijarin luomia uusia tunnuksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?