Aleksi Virolaisella on tiukka paikka: Tuli­koe uudessa tiimissä – rinnalla 16-vuotias super­lupaus

Aleksi ”Aleksib” Virolainen pelaa tänään ensimmäiset ottelunsa G2 Esportsin pelipaita päällään.

Aleksi ”Aleksib” Virolainen on Suomen tunnetuimpia CS-pelaajia.

28.1. 10:26

Counter-Striken uusi kilpakausi alkaa toden teolla tänään perjantaina, kun BLAST Premierin lohkovaihe kerää yhteen 12 huippujoukkuetta.

Suomalaisittain katseet kohdistuvat pelinjohtaja Aleksi ”Aleksib” Virolaiseen, joka liittyi joulutauon aikana nimekkääseen G2 Esportsiin. Virolainen siirtyi OG:sta, jossa hän vietti edelliset kaksi vuotta ollen joukkueen kapteeni ja kasvot.

– Kyllä siirtoa piti hetki miettiä, mutta loppujen lopuksi se tarjous oli yksinkertaisesti liian hyvä. Varsinkin kun miettii ketä G2:ssa pelaa – en ole ikinä pelannut kenenkään niin hyvän kuin NiKon [Nikola Kovač] kanssa, Virolainen kertoo IS:lle.

Virolaisella ei olisi ollut ongelmaa jatkaa OG:ssa, joka kuulemma kohteli häntä aina hyvin siirtoneuvottelut mukaan lukien. Vanhoja pelikavereita tulee ikävä, mutta nyt oli aika uudelle alulle.

– Olen tehnyt niin älyttömän paljon duunia oman urani eteen, että piti myös miettiä tulevaisuutta siltä kantilta. Tässä kuitenkin testataan samalla taas, mihin minä todella pystyn.

OG:ssa vietetyt kaksi vuotta olivat Virolaisen uran ensimmäiset kansainvälisen kokoonpanon pelinjohtajana. Sinä aikana hän kehittyi ja oppi paljon uutta, mutta koronan takia ajanjakso tuntui paljon pidemmältä.

– Kauheasti ei tullut kivoja muistoja vuodelta 2020. Silloin oli yhdeksän kuukauden jakso, kun ei nähty toisiamme tai reissattu... Se vaikutti joukkueeseen tosi paljon, koska meillä oli sellainen sosiaalinen porukka kasassa.

– Toinen vuosi oli jo parempi, kun päästiin takaisin reissaamaan ja harjoitusleireille. Alkoi tulla sellainen fiilis, mitä oli aiemmin ENCEssä. Mutta sitten ei peli kulkenut tärkeillä hetkillä.

24-vuotiaan Virolaisen mielestä joukkue saavutti minimiodotukset: Pelasi isoissa turnauksissa, selvisi kahteen finaaliin ja nousi kahdella eri kokoonpanolla HLTV.orgin maailmanlistan top6:een. Sen sijaan major-arvoturnaus meni joukkueelta ohi. Kaiken kaikkiaan hän on tyytyväinen OG-vuosiin.

– Jossain vaiheessa pelattiin mun mielestä ihan hyvää kauntteria. Toisaalta tehtiin paljon enemmän töitä kuin esimerkiksi ENCEllä, mutta menestyttiin paljon huonommin. Eniten siihen vaikutti se, ettei ollut tasaista suorittajaa, kuten vaikka aikoinaan ENCEssä, hän summaa.

G2:n pelinjohtajana Virolaisen harteille ladataan kovat odotukset. G2 ei ole nimekkäistä pelaajista huolimatta voittanut vuosiin isoja turnauksia. Virolaisen lisäksi kokoonpanoa vahvistettiin talvitauon aikana 16-vuotiaalla superlupauksella Ilja ”m0NESY” Osipovilla.

Uransa kovimpaan paikkaan joutuva Virolainen ei kuulemma jännitä yhtään enempää kuin normaalisti. Hän tiedostaa fanien kovat odotukset, mutta muistuttaa joukkueen lähteneen vuoteen käytännössä nollista.

– Ilja ja valmentaja [Rémy ”XTQZZZ” Quoniam] puhuvat molemmat ensimmäistä kertaa joukkueessa englantia. Lisäksi Iljalla ei ole kokemusta tier1-turnauksista. Ja sitten minä aloitin uutena pelinjohtajana, joten kyllä tässä on edessä pitkä matka, jota varten tarvitaan aikaa.

Virolainen toivoo joukkueen pääsevän ennen kaikkea nopeasti reissaamaan ja pitämään useita harjoitusleirejä, jotta potentiaali saavutetaan mahdollisimman nopeasti. Toiveissa on tälle vuodelle ainakin yksi tier1-turnausvoitto ja menestyminen majoreilla.

– Jos jokin ei mene ihan totaalisesti pieleen, niin eiköhän ne toteudu. Luotto on kova ja motiivi ihan katossa.

Nikola ”NiKo” Kovač on maailman parhaita pelaajia, mutta G2:ssa hän ei ole voittanut vielä isoa turnausta. Asiaan odotetaan muutosta Virolaisen alaisuudessa.

Virolaisen lisäksi G2:ssa pelaavat serkukset Nemanja ”huNter-” Kovač ja Nikola ”NiKo” Kovač, Audric ”JACKZ” Jug sekä Ilja ”m0NESY” Osipov. Kovačit ovat maailman eliittiä, mutta kovia suorituksia odotetaan tänä vuonna myös kovasti hehkutetulta Osipovilta.

Virolainen sanoo Osipovin olevan kiistatta lahjakkain alle 20-vuotias pelaaja. Venäläisnuori on näyttänyt olevansa kova tekemään töitä, minkä takia Virolainen povaa nuorelle pitkää uraa huipputasolla.

– Hänellä on paljon kehittämisen varaa, mutta pitkälti pienissä asioissa. Nyt vain nopeasti laneille, niin saadaan sieltä sitä kaivattua kokemusta hänelle.

Suomalaistähti on harjoituksissa pistänyt merkille erityisesti Osipovin peliälyn. Nuorella pelaajalla on kuulemma ilmiömäinen taito luikerrella eroon tiukoistakin tilanteista erittäin korkealla prosentilla.

– Itselläni ei olisi niissä yleensä mitään mahdollisuuksia, mutta hän keksii niihin ratkaisun tavalla tai toisella.

Osipovin taidonnäytteitä:

G2:n supertähti on 24-vuotias Nikola ”NiKo” Kovač, jonka HLTV.org valitsi juuri vuoden 2021 kolmanneksi parhaaksi pelaajaksi. Virolainen kertoo yllättyneensä hieman, miten mukava tyyppi bosnialaistähti on.

– Hänestä välittyy sellainen viba, että hän pyrkii aina olemaan parempi ja vaatii sitä myös muilta. Ihan älytöntä, kuinka hyvä joku voi olla pelaamaan CS:ää. En ole koskaan nähnyt omasta ruudusta noin hyvää kynypelaajaa!

Lue lisää: Vuonna 2021 yksi CS-pelaaja oli ylitse muiden – katso videolta tähtien parhaat suoritukset

Virolaisen ensimmäistä ottelua G2-paidassa voi seurata tänään perjantaina. G2 ottaa silloin mittaa Complexity-joukkueesta BLAST Premierin lohkovaiheessa.

Tuloksista riippuen G2 pelaa illan aikana 2–3 ottelua kello 18.30–23.30 välillä. Pelaajatcom näyttää ottelut suorana ja suomeksi Twitchissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?