Kohusääntö jää voimaan CS:n ykkös­turnauksessa – ”Minulle sanottiin, että taputan liian kova­äänisesti”

Valve vaatii jatkossakin valmentajia seuraamaan otteluita naama peruslukemilla CS:n ykkösturnauksessa.

Vuoden 2021 lopulla pelatussa PGL Majorissa rajoitettiin valmentajien toimintaa otteluiden aikana. Kohusäännön käyttöä jatketaan muissa tulevissa arvoturnauksissa.

26.1. 14:14

Valve on uudistanut Counter-Striken vuosien 2022–2023 major-arvoturnauksia koskevia karsintaohjeistuksiaan. Yhtiö on perinteisesti ilmoittanut muutoksista erikseen blogilla, mutta nyt ohjeistus päivitettiin kaikessa hiljaisuudessa.

Kysymykset ja vastaukset -osioon on uutena kohtana lisätty maininta koskien lan-otteluita. Jatkossa niissä saa olla läsnä joukkueen lisäksi ainoastaan valmentaja, mutta tiukin rajoituksin.

– Pelaajat eivät saa nähdä, tuntea tai kuulla valmentajaa millään tavalla kartan alusta sen loppuun taktista aikalisää ja puoltenvaihtoja lukuun ottamatta, kuuluu Valven linjaus.

Valve otti säännön käyttöön jo viime vuoden lopulla pelatussa Tukholman major-arvoturnauksessa, jolloin moni toivoi sen olevan kertaluontoinen kokeilu. Toisin kävi.

Päätöksestä seurasi runsaasti parranpärinää, koska monet katsojat kokivat valmentajia koskevien rajoitusten syövän osan pelitunnelmasta. Valmentajien NIIIIICE-huudot tiukan tilanteen jälkeen ovat olleet merkittävä osa CS-turnauksia, jotka pelataan studiossa tai areenalla.

– Minulle sanottiin, että taputan liian kovaäänisesti, joten jouduin lopettamaan senkin, kertoi NIPin valmentaja Björn ”THREAT” Pers majorin aikana.

Muut turnausjärjestäjät eivät ole ottaneet mallia Valvelta – ainakaan vielä. Nettiotteluissa, jotka ovat osa major-karsintasarjaa, pelaajat eivät saa olla kartan aikana tekemissä valmentajien tai henkilökunnan kanssa.

Lue lisää: Peliyhtiö kyykyttää valmentajia huippu­turnauk­sessa – jopa riemun­kiljah­dukset kiellettiin

Blogissa ei paljasteta mitään uutta seuraavasta suunnitellusta majorista, joka on tarkoitus pelata 9.–22.5.

Vuoden 2022 jälkimmäinen major pelataan Dexerton lähteiden mukaan todennäköisesti Brasiliassa 31.10.–13.11. Turnauksen järjestäisi ESL, joka on odottanut vuoroaan jo pari vuotta.

Riossa oli tarkoitus pelata jo keväällä 2020, mutta silloin korona laittoi suunnitelmat jäihin. ESL:llä on kuitenkin yhä halu viedä pelin ykkösturnaus Brasiliaan, joka tunnetaan hyvin intohimoisena CS-maana.

Lue lisää: Kaksi esports-jättiä myytiin Saudi-Arabiaan – kauppa­hinta 1,5 miljardia dollaria

HLTV:n tietojen mukaan tulevissa major-karsinnoissa käytetään uutta alueellista järjestelmää. Viime vuonna karsinnat pelattiin kuudella alueella, mutta jatkossa niitä on vain kolme (Amerikka, Eurooppa ja Ivy-maat, Aasia ja Oseania).

Muutoksen seurauksena joukkueiden karsinta-alue määrittyy jatkossa pelaajien kansalaisuuden perusteella. Mikäli joukkueessa on pelaajia useammasta maanosasta, valitsee joukkue vaihtoehtojen väliltä.

Majoriin etenevien joukkueiden alueellinen määrä määräytyy aiemman arvoturnauksen sijoitusten perusteella. Euroopalla ja Ivy-mailla on 16 paikkaa, Amerikalla 6 ja Aasialla sekä Oseanilla vain 2.

HLTV:n mukaan aiemmin nähtyyn kuuden alueen karsintaan palataan, mikäli koronatilanne ei salli lan-karsintatapahtuman järjestämistä ennen arvoturnausta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?