Minecraftissa järjestettiin 150 pelaajan Squid Game – voittaja vei 100 000 dollarin potin

Espanjalaisten sisällöntuottajien tähdittämä turnaus keräsi miljoonayleisön, mutta kärsi ikävistä nettiin liittyvistä ongelmista.

Squid Gamen kenties tunnetuin peli eli liikennevalot (Suomessa peili) nähtiin myös Minecraft-turnauksessa.

27.1. 14:00

Twitchin järjestämä Squid Game -aiheinen Minecraft-turnaus keräsi yhteen 150 pääasiassa espanjaa puhuvaa sisällöntuottajaa.

Striimaajat kilpailivat selviytymisestä lähinnä Squid Gamesta tutuissa peleissä, kuten liikennevaloissa ja lasiaskelmassa. Pelien lisäksi jännitystä ja haastetta toivat Netflix-hitin tavoin juonittelu sekä selkäänpuukottaminen.

Kuusipäiväisen turnauksen voittaja palkittiin 100 000 dollarilla. Voiton ja jättipotin korjasi itselleen kilpailija numero 22 eli espanjalainen Sergio ”OllieGamerz” Carbonell, joka on entinen Fortnite-kilpapelaaja.

Voittaja ratkaistiin dramaattisella yksi vastaan yksi -taistelulla:

Squidcraft Games oli osa Twitch Rivalsia, jossa vaihtuvat striimaajat kilpailevat viikoittain milloin missäkin pelissä. Jännittävää finaalia seurasi yli kaksi miljoonaa katsojaa, mikä on Twitch Rivalsin kaikkien aikojen ennätys.

Aivan ongelmitta turnaus ei kuitenkaan sujunut, kertoo Tom’s Hardware.

Ainakin kahdeksan striimaajan peli päättyi ennenaikaisesti, kun palvelunestohyökkäykset kaatoivat melkein koko Andorran internetin. Turnaus keskeytettiin hetkeksi nettiongelmien takia, mutta ongelmien jatkuttua toista päivää ei järjestäjille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa.

Andorra on suosittu asuinpaikka striimaajille maan alhaisen verotuksen takia. Kääpiövaltiossa on reilut 80 000 asukasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?