Järjestäjän mieli muuttui nopeasti: CS:n SM-liigaan sittenkin karsinnat

Kaksipäiväisestä karsinnasta pääsee mestaruussarjaan neljä joukkuetta.

ESM-liigaa varten järjestetään sittenkin avoimet karsinnat, vaikka aiemmin sanottiin ettei se onnistu aikatauluhaasteiden takia.

25.1. 13:07

Counter-Striken uutta SM-liigaa varten järjestetään sittenkin avoimet karsinnat, joiden kautta neljä joukkuetta pääsee mestaruussarjaan.

128 joukkueen avoin karsinta alkaa tiistaina 8.2. ja päättyy ratkaiseviin puolivälieriin torstaina 10.2. Puolivälieräottelut pelataan paras kolmesta -mallilla, mutta siihen asti ottelut pelataan yhdessä kartassa.

– Vaikka näin järjestettävä karsintaturnaus ei olekaan täydellinen toteutustapa, toivomme sen osoittavan, että olemme valmiita kuuntelemaan ja korjaamaan toimintaamme omien rajoitteidemme puitteissa, tiedotteessa sanotaan.

Liigan takana olevat Suomen elektronisen urheilun liitto (SEUL ry) ja ESML (TBZ Esports Oy) vetosivat tammikuun alussa karsintojen puutteeseen aikatauluhaasteilla.

Mestaruussarjaan pääsevät karsintajoukkueet saavat kaksi viikkoa aikaa löytää tai perustaa organisaatio (oy, ry tai osuuskunta) liigaa varten. Liigapaikka evätään, mikäli liigasopimusta ei ole allekirjoitettuna 24.2.

Upouusi SM-liiga on saanut viimeisen kuukauden kritiikkiä sekä pelaajilta että organisaatioilta avointen karsintojen puutteesta.

Lue lisää: CS:n uudelle SM-liigalle sataa kritiikkiä – nyt puhuu järjestäjä

Kevätkaudelle kutsuttiin pelaamaan HLTV-pisteiden perusteella viisi joukkuetta (KOVA, SJ, hREDS, Exen, Conquer) ja 12 ESML-liigassa kilpaillutta organisaatiota. Korvaavia joukkueita ei kuulemma otettaisi liigaan.

Kutsutuista joukkueista SJ:llä, Exenillä ja hREDSillä ei ole tällä hetkellä kokoonpanoa. Kutsut lähetettiin marraskuussa. Tiedotteen mukaan Suomen CS-kentän muuttunut tilanne vaikutti osittain karsintojen järjestämiseen.

Mestaruussarjan kevätkausi alkaa maaliskuun alussa, mutta joukkuemäärä on toistaiseksi mysteeri. Keväällä pelataan 10 000 euron palkintorahoista, jotka jaetaan neljään parhaan kesken. Kaikille osallistujille maksetaan 500 euron runkosarjapalkkio.

SM-tittelistä pelataan syyskaudella, johon voi nousta keväällä alkavan divarin kautta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?