ENCE perustaa CS-akatemian: Hakee suomalaisia ja maksaa palkkaa

ENCE etsii tulevia Counter-Strike-tähtiä uudella akatemiajoukkueella.

Counter-Strike on ENCEn DNA:ssa. Edustusjoukkueeseen haetaan tulevaisuudessa pelaajia oman akatemiajoukkueen avulla.

20.1. 14:00

Suomen suurin esports-organisaatio ENCE perustaa Counter-Strike-peliin oman akatemiajoukkueen. Toiminta alkaa alkuvuodesta, viimeistään maaliskuussa.

– Akatemiaprojektimme vastaa lähtökohtaisesti pelaajakehitykseen tavoitteenaan tuottaa Suomesta lisää ammattipelaajia sekä kotimaan että maailman huipulle. Projektin myötä tulemme myös osallistumaan aktiivisemmin kotimaisen CS-kentän kehittämiseen, toimitusjohtaja Mika Kuusisto kertoo IS:lle.

– [Suomen CS:n] tilanne on hyvin huolestuttava sekä pelaajakehityksen että organisaatioiden kannalta. Kentällä vallalla oleva eripuraisuus ei myöskään auta e-urheilun uskottavuuden tai ekosysteemin pitkän aikavälin kehityksessä, Kuusisto jatkaa.

Akatemiajoukkueeseen etsitään alkuun nuoria ja lupaavia suomalaispelaajia, mutta tulevaisuudessa ovet ovat auki myös eurooppalaisille. Akatemiaan valittava pelaajamäärä on vielä pimennossa.

– Kaikki pelaajat tulevat saamaan palkkaa pelaamisestaan, ihan niin kuin ENCEssäkin tähän saakka. Uskomme että Suomessa tarjoamamme resurssit ovat ylivertaiset. Kansainvälisessä mittakaavassakin olemme hyvin uskottava ja houkutteleva toimija.

Akatemia integroidaan ENCEn toimintaan, joten nuorilla lahjakkuuksilla on käytössään samat resurssit kuin organisaation ammattilaisilla. Projektin edetessä akatemia työskentelee erittäin läheisesti edustusjoukkueen kanssa.

Kuusisto ei avaa akatemiajoukkueen budjettia, mutta Suomen mittakaavassa puhutaan ”merkittävistä sijoituksista”. Joukkue kilpailee Suomen lisäksi kansainvälisissä liigoissa ja turnauksissa.

Lue lisää: Jere Salo, 19, jätti joukkueensa – mitä CS-tähti tekee seuraavaksi?

ENCEn GM:n Niklas ”Willkey” Ojalaisen mukaan viime vuoden CS-joukkueen uudistus avasi silmät Suomen CS-pelaajatilanteen osalta.

– Nopeasti tajusimme, ettei meillä ole vaihtoehtoja rakentaa täysin suomalaista CS-kokoonpanoa, joka voisi viedä meidät sinne minne kuulumme ESL Pro Leaguen kumppanijoukkueena. Akatemia on ollut suunnitelmissa jo pitkään, joten toivomme sen tuottavan uusia lahjakkuuksia CS-joukkueeseemme, Ojalainen taustoittaa päätöstä.

Tiedotteen mukaan ENCE käy jo keskusteluita potentiaalisen akatemiavetäjän kanssa, mutta myös muita uusia palkkauksia on luvassa projektiin liittyen. CS muodostaa vuonna 2013 perustetun ENCEn selkärangan, joten projekti on tärkeä.

Viime viikolla ENCE ilmoitti jatkavansa pelin parissa ainakin vuoteen 2025. Organisaatio allekirjoitti 14 muun joukkueen kanssa jatkosopimuksen ESL:n huippuliigaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?