Jere Salo, 19, jätti joukkueensa – mitä CS-tähti tekee seuraavaksi?

Jere ”sergej” Salosta piti tulla suomalainen CS-supertähti, mutta ura on ajautunut odottamattomaan tilanteeseen.

Jere ”sergej” Salo on Suomen CS-historian lahjakkaimpia pelaajia.

20.1. 10:25

Maaliskuussa 20 vuotta täyttävä Counter-Striken tähtinimi Jere ”sergej” Salo ei jatka Gorillaz-joukkueessa.

Ilta-Sanomat on saanut asiaan vahvistuksen useista luotettavista lähteistä. IS ei tavoittanut Saloa kommentoimaan asiaa.

Salo oli yksi Gorillazin perustajista yhdessä Miikka ”suNny” Kempin ja Robin ”flusha” Rönnquistin kanssa. Joukkue kärsi kokoonpano-ongelmista koko viime vuoden. Rönnquist ilmoitti joulukuussa 2021 jättävänsä joukkueen.

Gorillazin taustalla on alusta asti ollut organisaatio, joka on pidetty salassa. Alkuperäiskolmikko teki samaan aikaan sopimukset, jotka ovat voimassa vuoteen 2023 asti.

Salon ja Rönnquistin lähdöstä huolimatta Kemppi jatkaa joukkueessa, jonka uudelleenrakennus on käynnissä. Kempin lisäksi kokoonpanoon kuuluvat toistaiseksi virolainen Anton ”supra” Tshernobai ja ukrainalaisvalmentaja Sergei ”lmbt” Bezhanov. IS ei tavoittanut Kemppiä kommentoimaan joukkueen tulevaisuutta.

Lue lisää: CS-tähti Otto Sihvon suunnitelmat menivät myttyyn ja tauko venähti vuodeksi – nyt uusi osoite varmistui

Salon tulevaisuuden suunnitelmista ei ole tietoa. Gorillazissa hän pelasi aiemmista joukkueistaan poiketen tarkkuuskiväärillä, mutta sen kanssa hän ei pystynyt tasaisiin suorituksiin.

HAVU Gamingin kautta superlupaukseksi aikoinaan noussut Salo puhkesi kukkaan lopulta ENCEssä (2018–20). Supervuonna 2019, kun ENCE taisteli major-mestaruudesta ja maailmanlistan kärkisijoista, Salo valittiin maailman 13. parhaaksi pelaajaksi.

Se on yhä suomalaispelaajien kaikkien aikojen korkein sija HLTV:n arvostetulla listalla.

Salo ja Miikka ”suNny” Kemppi pelasivat yhdessä ENCEssä 2019-2020. Gorillaz-projektin he perustivat yhdessä, mutta nyt tiet ovat erkaantuneet.

Huippuvuotta seurasi raju lasku, kun tuuliajolle ajautunut ENCE ei menestynyt vuoden 2020 aikana odotetusti. Salo pelasi tuolloin uransa ylivoimaisesti heikoimman vuoden tilastojen valossa ja nuori osuja oli vain varjo entisestään.

Kehnon vuoden päätteeksi Salo suuntasi suorittamaan asepalvelustaan tammikuussa 2021. Gorillaz-projektin takia hän palasi kuitenkin nopeasti CS-kentille, kun ENCE-sopimus ostettiin pois.

Vuosi Gorillazin kanssa riitti kuitenkin nuorelle pelaajalle, joka on aiemmin urallaan kärsinyt motivaatio-ongelmista. Salon nimeä ei ole mainittu viime kuukausina liittyen muihin joukkueisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?