Suosikkipeli poistettiin kaupoista vähin äänin ja jäljet pyyhittiin

Pelijulkaisija on kommentoinut asiaa niukkasanaisesti ja kierrellen.

Pandemic-pelissä 2-4 pelaajan porukka yrittää estää maailmanlopun neljää virusta vastaan.

18.1. 13:15

Pandemic-LAUTApelIN (suomeksi Pandemia) digitaaliversion myynti on yllättäen ja selittämättä lopetettu, kertoo PC Gamer.

Steamin lisäksi Pandemic: The Board Game on kadonnut jo App Storesta ja Play-kaupasta. Myynti päättyy Xboxilla 31.1. ja Switchillä 31.7.

Steamin tuotesivulla on seuraava viesti. Pc-pelaajien suosikkikaupassa myynti loppui 6.1.2022.

Peliä ei löydy edes enää julkaisijan Asmodeen sivuilta. Erään Reddit-käyttäjän mukaan julkaisijan asiakaspalvelusta ei kerrottu tarkemmin syitä myynnin lopettamiselle.

– Olemme työskennelleet viimeiset neljä vuotta kovasti Pandemicin parissa. Sen poistaminen kaupoista ei ollut helppo valinta. Päätös tehtiin raskain sydämin useista syistä, joita emme voi avata, kuului asiakaspalvelun viesti.

Redditissä on spekuloitu Asmodeen aikovan julkaista pelistä uudistetun version, mitä varten nykyversio olisi pyyhitty netistä. Käyttäjien mukaan yhtiö on toiminut vastaavalla tavalla aikaisemminkin.

Alkuperäinen Pandemic-lautapeli on vuodelta 2008, mutta digiversion myynti alkoi 2018. Pelissä 2–4 pelaajaa yrittää yhteistyössä estää neljää erilaista virusta tuhoamasta maailmaa. Koronapandemia on näkynyt pelin suosiossa.

Myynnin lopettaminen ei vaikuta peliin muuten. Sen ostaneet voivat ladata pelin jatkossakin, jos vaikka vaihtaa puhelinta tai tietokonetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?