Activision Blizzardin ahdistelu­skandaali johtanut kymmeniin potkuihin – nyt yritys myytiin 60 miljardilla eurolla

Wall Street Journalin mukaan Activision Blizzard on saanut heinäkuun 2021 jälkeen noin 700 ilmoitusta häirinnästä tai asiattomasta käytöksestä. Potkuja on jaettu jo yli 30.

Bobby Kotick on Activision Blizzardin pitkäaikainen toimitusjohtaja.

18.1. 20:00

Activision Blizzard on ”antanut potkut tai ajanut ulos” 37 työntekijää heinäkuussa 2021 alkaneen ahdisteluskandaalin jälkeen, uutisoi Wall Street Journal (maksumuuri).

Lisäksi 44 työntekijää on saanut rangaistuksia yhtiön sisäisten tutkintojen seurauksena. WSJ:n mukaan yhtiössä on tehty heinäkuun jälkeen noin 700 ilmoitusta häirinnästä tai asiattomasta käytöksestä.

Activision Blizzardin tiedottaja Helaine Klasky on vahvistanut 37 työntekijän poistuneen yhtiöstä sekä 44:n saaneen sanktioita. Klasky kuitenkin kiisti WSJ:n tiedot 700 ilmoituksesta.

WSJ:n tietojen mukaan yhtiön piti kertoa tilanteesta jo ennen joulua, mutta toimitusjohtaja Bobby Kotick halusi salata asian, jotta tilanne ei näyttäisi ulospäin pahemmalta kuin se on. Klasky kiisti myös tämän väitteen.

Klaskyn mukaan asian tiedottamisen osalta on viivästelty, koska yhtiö haluaa antaa ulospäin mahdollisimman tarkkaa tietoa tilanteesta. WSJ:n tietojen mukaan noin 90 % tehdyistä ilmoituksista on käsitelty tähän mennessä.

Lue lisää: Pelijätin ympärillä kuohuu taas – uusi paljastus­artikkeli maalaa karmivan kuvan pomosta

Activision Blizzard nousi heinäkuussa 2021 otsikoihin, kun Kalifornian viranomainen nosti kanteen yhtiötä vastaan.

Sen mukaan yhtiössä on vallinnut veljeskuntakulttuuri, jonka takia naistyöntekijät ovat kärsineet seksuaalisesta häirinnästä, syrjinnästä, miestyöntekijöiden kostotoimista, saaneet huonompaa palkkaa, vähemmän ylennyksiä sekä saaneet potkuja erikoisista syistä.

Heinäkuun jälkeen yhtiössä vallinneesta kulttuurista on tihkunut tasaisin väliajoin tietoa. Monet nimekkäät johtajat ovat lähteneet yhtiöstä kohun seurauksena, mutta Kotick on nauttinut kohuista huolimatta hallituksen luottamuksesta ja tuesta.

Vain päivä WSJ:n paljastusartikkelin jälkeen Microsoft ilmoitti ostaneensa Activision Blizzardin 68,7 miljardilla dollaria (noin 60 miljardia euroa). Kyseessä on pelialan kaikkien aikojen suurin yrityskauppa: Aiempi ennätys kuului Take-Twolle, joka osti Zyngan äskettäin 11,2 miljardialla eurolla.

Kotick jatkaa toistaiseksi Activision Blizzardin johdossa. WSJ:n uusien tietojen mukaan hän jättää pestinsä, kun kaupat toteutuvat näillä näkymin kesällä 2023. Activision Blizzard raportoi jatkossa Microsoft Gamingille, jonka pomona toimii Phil Spencer.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?