Tunnettua esports-nimeä syytetään työpaikkakiusaamisesta - Esports - Ilta-Sanomat

Esports-tähteä epäillään pitkään jatkuneesta kiusaamisesta – ”Sai jonkun itkemään joka toinen viikko”

Useat työntekijät ja pelaajat syyttävät Andy ”Reginald” Dinhiä asiattomasta käytöksestä ja kiusaamisesta.

Andy ”Reginald” Dinh on entinen League of Legends -ammattilainen, joka perusti aikoinaan TSM:n. Se on nykyisin yksi esportsin isoimmista organisaatioista, ja Dinh on sen toimitusjohtaja.

15.1. 11:55

Esportsin tunnetuimpiin nimiin lukeutuva yhdysvaltalainen tiimipomo Andy ”Reginald” Dinh on kahden selvityksen kohteena koskien työpaikkakiusaamista ja asiatonta käytöstä, Wired uutisoi

Dinh on esportsin jättinimen TSM:n perustaja, osaomistaja ja toimitusjohtaja. TSM tunnetaan erityisesti historiastaan League of Legends -pelissä, jonka takana on Riot Games.

Sekä TSM että Riot Games ovat aloittaneet omat selvityksensä asiasta. Wiredin mukaan selvitykset alkoivat jo loppuvuodesta 2021, kun Yiliang ”Doublelift” Peng kertoi Dinhin käytöksestä Twitch-lähetyksessään.

– Hän on kuin kiusaaja, joka pääsee eroon [ongelmista] vaikka on huono ihminen, koska ihmiset pelkäävät vastustaa häntä, entinen TSM:n LoL-tähti Peng sanoi tuolloin.

Syytöksiä ovat esittäneet nimettömästi entiset ja nykyiset työntekijät sekä pelaajat. Neljä TSM:n entistä työntekijää kertoi Wiredille pelon kulttuurin vallinneen organisaatiossa pitkään.

Työntekijöiden mukaan Dinh on haukkunut pelaajia ja työntekijöitä jo vuonna 2013. Erään työntekijän mukaan oli aikoja, jolloin ”Dinh sai jonkun itkemään työpaikalla vähintään joka toinen viikko”.

29-vuotias Dinh vastasi Wiredin artikkelissa esitettyihin syytöksiin sähköpostitse. Hänellä on ”äärimmäisen korkeat odotukset” itsestään ja kollegoistaan, minkä takia hän ei hyväksy alisuorittamista myöskään muilta.

– Olen intensiivinen, intohimoinen, ahkera ja säälimätön mitä tulee voiton tavoitteluun – se on luonteeni. Asetan riman äärimmäisen korkealle ja kun tunnen ettei joku anna [parastaan], annan palautetta suorasanaisesti, Dinh kertoi Wiredille.

Dinh kuitenkin myöntää antaneensa aikoinaan palautetta liian tylyin sanoin. Hän on ottanut opiksi, mutta työtä kuulemma riittää vielä. Hän sanoo tekevänsä yhteistyötä tutkijoiden kanssa selvityksiä varten.

TSM:n mukaan selvityksen tulosten pitäisi valmistua tammikuun aikana. Dinh on ollut otsikoissa ennenkin asiattomasta käytöksestä: viime vuonna hän sai 5000 dollarin sakot asiattomasta twiitistä.

Lue lisää: Huippusarjan sisällä kuohuu – tiimipomon kommentti minimipalkasta kolahti omaan nilkkaan

Lue lisää: Tähtipelaajan tyttöystävä puhui suoran lähetyksen taustalla sivu suunsa – skandaali ja somemyrsky seurasivat

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?