Dota-pelaajat repivät pelihousunsa perutun major-turnauksen takia - Esports - Ilta-Sanomat

500 000 dollarin arvo­turnaus peruttiin yllättäen – raivo repesi

Ammattilaiset ovat sankoin joukoin kritisoineet Valven toimintaa.

Dota on yksi eniten koronatilanteesta kärsineistä kilpapeleistä.

14.1. 10:30

Valve on perunut Dota 2 -pelin kauden 2021–22 ensimmäisen major-arvoturnauksen, joka oli tarkoitus pelata alkuvuodesta. Päätöstä perustellaan huonontuneella koronatilanteella.

– Toiveissa oli kansainvälinen lan-tapahtuma, mutta koronan uusien virusmuunnosten leviäminen ja siitä johtuvat matkustusrajoitukset estävät joukkueiden kokoontumisen turnaukseen, perumispäätöstä kommentoidaan Dotan blogissa.

Turnauksessa – jonka ajankohtaa tai paikkaa ei ollut vielä kerrottu – olisi pelattu puolen miljoonan dollarin palkintopotista sekä MM-karsintapisteistä.

Muutoksen takia toisessa ja kolmannessa major-arvoturnauksessa jaetaan normaalia enemmän MM-karsintapisteitä. Valve ei ole kommentoinut puolen miljoonan dollarin palkintopotin kohtaloa.

Lue lisää: Pelimiljonääri Jesse ”JerAx” Vainikka palaa kahden vuoden tauolta – sopimus tähti­joukkueen kanssa!

Perumisilmoitus on suututtanut Dota-yhteisön ja monet ammattilaiset, jotka ovat purkaneet pettymystään sosiaalisessa mediassa.

– On tuskallista ja masentavaa nähdä majorin perumisen tapahtuvan yhdellä kirjoituksella ilman lisäviestintää. Olen nähnyt itse sen ajan, vaivan ja uhraukset, joita pelaajat tekevät kilpaillakseen ammattilaistasolla Dotassa, twiittasi Evil Geniusesin Dota-manageri Peter Anders.

– Jos kaikki joukkueet päättäisivät olla kilpailematta kakkoskaudella, meillä olisi jonkinlainen vakaa järjestelmä, parempaa viestintää tai ehkä Dota kuolisi kokonaan. Joka tapauksessa se olisi parempi kuin nykytilanne, jyrähti vuoden 2015 maailmanmestari Syed Sumail ”SumaiL” Hassan.

Maurice ”KheZu” Gutmannin mielestä yhtiön toimet kertovat kaiken oleellisen: Valvella ei arvosteta ammattilaistasoa tai sen toimijoita.

– He eivät välitä paskaakaan väitetyistä ”kumppaneistaan”, Gutmann lisäsi.

– Kun kuolinvuoteellani mietin elämääni, niin luulen yhden huonoimmista päätöksistäni olleen omistaa koko nuoruus Dota 2 -ammattilaisunelman tavoittelemiselle, kirjoitti Miroslav ”BOOM” Bičan.

Lue lisää: Dota-tähti Lasse Urpalainen paljasti haastattelussa: Tämä kausi jää viimeiseksi

Valve reagoi monien yllätykseksi somemyrskyyn ripeästi. Team Secretin manageri Matthew ”Cyborgmatt” Bailey jakoi Twitterissä yhtiön päivityksen, jonka mukaan turnausjärjestäjät eivät olleet innostuneita järjestämään majoria nykytilanteessa.

Lisäksi Valve pahoitteli epäonnistunutta tiedotustaan ja passiivisuuttaan. Yhtiö sanoo yllättäen pohtivansa vielä turnauksen peluuttamista erikoisjärjestelyin, mutta ei lupaa mitään.

Muissa peleissä turnaukset on perumisen sijaan siirretty tarvittaessa nettiin, jos lan-pelaaminen ei onnistu. Nettiin siirryttäessä pelejä on pelattu tarvittaessa alueellisesti.

Ihmettelyä on riittänyt myös puolen miljoonan dollarin palkintorahojen kohtalosta. Monien ammattilaisten mielestä se pitäisi jakaa major-osallistujien tai liigajoukkueiden kesken. Majorin peruuttamisen takia alueellisten liigojen viimeisten kierrosten tuloksilla ei ole kummempaa merkitystä enää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?