HREDS jättää Counter-Striken – miten käy eSM-liigapaikan? - Esports - Ilta-Sanomat

Korona pani lopun hREDSin CS-joukkueelle – miten käy SM-liiga­paikan?

HREDS ehti kilpailla Counter-Strikessa kaksi vuotta.

Mikko "xartE" Välimaa oli kokoonpanon tunnetuin nimi. Hän ehti pelata HIFK:n omistamassa organisaatiossa puolitoista vuotta.

13.1. 19:30

Suomalainen esports-organisaatio hREDS jättää Counter-Striken ainakin toistaiseksi. HREDS vahvisti keskiviikkona, ettei se uusi nykyisen kokoonpanon sopimuksia.

Joukkueessa pelasivat Eetu ”eDi” Astikainen, Mikko ”xartE” Välimaa, Olli ”oopee” Piispanen, Joona ”Sm1llee” Holmström ja Topi ”LYNXi” Kauppi. Osalla pelaajista on jo uusi joukkue.

HREDSin toiminnanjohtaja Eemeli Ikonen kertoo Ilta-Sanomille koronan tuomien talousongelmien vaikuttaneen CS-joukkueesta luopumiseen.

– Haluamme lähtökohtaisesti tarjota pelaajille aina pitkäaikaisia sopimuksia luoden turvaa ja vakautta. Meillä ei ollut siihen tämän hetkisen tilanteen valossa mahdollisuutta, Ikonen kertoo.

Koronatilanteen takia tapahtumia ei ole voitu järjestää kahteen vuoteen, mikä on näkynyt myös hREDSin kassassa ja kumppanitilanteessa. Tulevaa vuotta Ikonen kuvailee haastavaksi monella tapaa. Resurssit suunnataan NHL-joukkueen ja pitkäaikaisten striimaajien (Aino ”Aippaa” Lehtimäki, Vilja ”Vilsqua” Aspegren) tukemiseen entistä tehokkaammin.

– Jäämme tarkastelemaan mahdollisuuksia CS-joukkueen uudelleenrakennukseen liittyen tämän vuoden sarjoihin ja liigoihin. Tarkoituksenamme on palata takaisin CS-kilpakentille, kun meillä on siihen jälleen mahdollisuus.

HREDS, jonka taustalla on HIFK, ehti kilpailla CS:sä. Sinä aikana se menestyi vaihtelevasti kotimaisissa turnauksissa. Parhaita saavutuksia olivat sijoitukset neljän parhaan joukossa SM-turnauksissa (2019, 2021) sekä hopeasijat Rainmaker Openissa, FEL-liigassa (kausi 7) sekä Telia Esports Seriesissä (kausi 2).

Toistaiseksi on epäselvää, mitä hREDS tekee hallussaan olevan eSM-liigapaikan suhteen. Kausi alkaa maaliskuussa. Järjestäjien mukaan liigapaikka menee sivu suun, jos joukkuetta ei ole hankittuna tarpeeksi ajoissa.

Uuden SM-liigan viidestä kutsujoukkueesta kolme (hREDS, Exen Esports, SJ Esports) on nyt ilman joukkuetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?