16 vinkkiä: näin pääset ilmaisessa PUBGissa kiinni kana-ateriaan - Esports - Ilta-Sanomat

”Kana-ateriasta” tuli ilmainen – näillä 16 vinkillä pääset voittoon PUBGissa

PUBG: Battlegrounds on peli, jossa voittaakseen pitää tehdä hyviä päätöksiä ja toivoa hyvää tuuria. Lue IS:n vinkit aloittelijoille!

PUBG: Battlegroundsia on myyty yli 70 miljoonaa kappaletta. Nyt peli on ilmainen, mutta esimerkiksi kilpatila on lukittu lisämaksun taakse.

12.1. 20:45

Selviytymispeligenren suosion uudelle tasolle vuonna 2017 nostanut PUBG: Battlegrounds on muutettu ilmaiseksi. Pelillä oli jo ennen muutosta huomattava määrä pelaajia, joita odotetaan nyt kuitenkin roppakaupalla lisää.

Lue lisää: Yli 70 miljoonaa myynyt PUBG: Battlegrounds on nyt ilmainen

Ilta-Sanomat listasi uusille pelaajille 16 vinkkiä, joista on hyötyä taistelusaarelle hypätessä.

 1. Tutustu peliin kaikessa rauhassa. Kartat ja aseet eroavat toisistaan merkittävästi, ampuminen on haastavaa ja päätöksiä pitää tehdä nopeasti. Kaiken sisäistää kuitenkin ajan kuluessa.

 2. Mieti, minne laskeudut. Suosituimpiin paikkoihin ei kannata hypätä muiden kanssa, jos ensimmäisissä peleissä haluaa selvitä hengissä ainakin pari minuuttia. Kokeile sen sijaan hyppäämistä lähimaastoon.

 3. Kerää perustarvikkeet mahdollisimman nopeasti. Tärkeintä on saada heti jokin ase, jotta mahdollista uhkaa vastaan voi suojautua. Sen jälkeen toivotaan nopeasti kypärää, liiviä ja reppua.

 4. Kokeile alkuun pelaamista konepistooleilla (SMG). Ne ovat yleensä helpompia hallita kun järeämmät rynnäkkökiväärit. Haulikot ovat näppäriä sisätiloissa, mutta niillä harvemmin tekee mitään alkuminuuttien jälkeen.

 5. Älä räiski päättömästi. Kauemmas ei kannata painaa sarjaa vaan ampua tarkkoja laukauksia hitaasti. Lisäksi ampuessa tulisi aina ampua tähtäintä käyttäen eikä lonkalta, koska lonkalta ampuessa tulitus on hyvin epätarkkaa.

 6. Ota huomioon etäisyydet. Kauas ampuessa pitää muistaa luodin lentorata eli kannattaa tähdätä etäisyyden mukaan kohteen yläpuolelle. Vastaavasti liikkuvan kohteen kohdalla pitää ottaa ennakkoa, koska luodilla kestää hetki matkata kohteeseensa.

 7. Pidä huolta varusteista. Kypärä ja suojaliivit kannattaa vaihtaa tuoreisiin, jos ne ovat ottaneet pahasti vahinkoa (yli 50 %). Kolmannen tason kypärä kannattaa aina vetäistä päähän, koska se estää tarkkuuskiväärejä tappamasta yhdellä osumalla.

 8. Kranaatit ovat erittäin hyödyllisiä. Savukranaatilla saa tehtyä tilaa, piilouduttua ja luotua etenemismahdollisuuksia. Valokranaatin avulla voi vaikeuttaa vastustajan elämää. Molotovin cocktaililla voi savustaa taloissa tai kulmien takana istuvia vihollisia.

 9. Liika on kuitenkin liikaa. Todennäköisesti et tarvitse 300 ammusta, vaikka molemmat aseet olisivat samaa kaliiperia. Kymmenen ensiapupakkaustakin on todennäköisesti liikaa, paitsi jos on pitkä matka kuljettavana sähkössä eli aktiivisen pelialueen ulkopuolella.

 10. Tarkkaile ympäristöä. Onko jossain ovi auki? Silloin siellä on käynyt joku. Aukeille paikoille voi jättää syötin, jos epäilee jonkun pyörivän lähistöllä.

 11. Pysy aina liikkeellä. Pienikin hetki paikallaan voi tarkoittaa kuolemaa, jos sinua katsellaan tarkkuuskiväärin tähtäimen läpi. Jatkuva liikuskelu edestakaisin tai pienessä ympyrässä on tehokas tapa välttää kaukolaukauksia.

 12. Pidä silmällä kelloa ja ilmoituksia. Alueelle kannattaa liikkua ripeästi, jotta vahinkoa tekevä sähkö ei päätä peliä ennenaikaisesti. Varsinkin neljännen alueen kutistumiskerran jälkeen sähkö tappaa yllättävän nopeasti.

 13. Mieti aina jo seuraavaa peliliikettä. Kannattaako ampua jokaista vastaantulijaa, jos on seuraavaa aluetta huomioiden huonossa paikassa? Ei välttämättä. Pelissä pääsee pitkälle, jos jatkuvasti miettii seuraavaa peliliikettä ja ennakoi tulevia tapahtumia. Asema tuo useasti voiton PUBGissa.

 14. Ota mallia muilta. Striimaajilta on esimerkiksi hyvä ottaa vinkkejä päätöksentekoon, tutustua karttoihin ja pelimekaniikkoihin yleisesti. YouTube on täynnä erilaisia vinkki- ja koostevideoita vuosien varrelta.

 15. Kokeile erilaisia pelityylejä. Oletko kenties aggressiivinen pelaaja, joka yllättää viholliset? Vai tarkka-ampuja, joka pudottaa viholliset muutamalla nappilaukauksella? Tai kenties pensaassa lymyävä käärme, joka saa muut raivostumaan piileskelyllään? Peliä saa pelata juuri sillä tavalla kun haluaa.

 16. Pidä hauskaa. PUBG on monin tavoin haastava ja raivostuttava peli, mutta lopulta melko yksinkertainen. Sen takia sitä jaksaa pelata satoja tunteja. Se tarjoaa myös ikimuistoisia ja hauskoja hetkiä. Varsinkin ensimmäinen voitto on sellainen, joka ei unohdu koskaan. Onnea peliin!

Striimitähti ”Shroud” näyttää, miten PUBGia pelataan:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?