PUBG: Battlegrunds on nyt pelattavissa ilmaiseksi - Esports - Ilta-Sanomat

Yli 70 miljoonaa myynyt PUBG: Battlegrounds on nyt ilmainen

PUBG: Battlegroundsia voi nyt pelata ilmaiseksi PlayStationilla, Xboxilla ja pc:llä. Muutamia juttuja on tosin lukittu lisämaksun taakse.

PUBG: Battlegrounds oli ensimmäinen iso räiskintään pohjautuva selviytymispeli. Se nosti pelityypin suureen suosioon.

12.1. 14:03

Vuonna 2017 julkaistu PUBG: Battlegrounds on tästä päivästä alkaen pelattavissa ilmaiseksi. Pelin ikäraja on 16 vuotta.

Peliin myydään niin sanottua plus-tiliä noin 13 eurolla, jonka ostamalla saa avattua kilpatilan (ranked), mukautettujen otteluiden luomismahdollisuuden sekä mitalivalikon. PUBG: Battlegroundsin omistajat saavat plus-tilin maksutta sekä muistopaketin, joka sisältää muun muassa vaatteita pelihahmolle.

Järjestely on samantapainen kuin Counter-Strike: Global Offensivessa, jonka maksullinen versio avaa kilpailutilan.

PUBG: Battlegroundsia voi pelata PlayStation 4:llä ja 5:llä, Xbox Onella, Xbox Series X|S:llä sekä pc:llä. Pelin voi ladata maksutta konsolien kauppapaikalta tai Steamista.

Lue lisää: Vuoden pelikomeetta PUBG tekee jotain oikein, jotta niin karu peli voi olla niin rakastettava

Kyseessä on verkkomoninpeli, jossa yhdistyvät räiskintä ja selviytymistaistelu. Pelissä enintään sata pelaajaa hyppää saarelle, josta löytyy sattumanvaraisesti aseita ja tarvikkeita selviytymistä varten. Pelialue pienenee pelin aikana ajaen pelaajia yhteen. Viimeinen hengissä oleva pelaaja tai joukkue voittaa ottelun eli saa kana-aterian.

Peliä voi pelata ensimmäisestä persoonasta (FPP) tai kolmannesta (TPP). Otteluihin voi lähteä yksin, parin kanssa tai enintään neljän pelaajan joukkueella. Karttoja on seitsemän, mutta kaikki eivät ole enää pelattavissa. Peli tukee konsolien välistä ristipelaamista.

Pelijulkaisija KRAFTON kertoi kesällä 2020 pelin myyntilukujen olevan yli 70 miljoonaa. Vuonna 2018 Steam-käyttäjät valitsivat PUBG: Battlegroundsin vuoden peliksi.

Pelillä oli suosionsa huipulla syksyllä 2017 ja alkuvuodesta 2018 jopa kolme miljoonaa samanaikaista pelaajaa. Se aloitti tavallaan selviytymispeliboomin, jossa ovat menestyneet sen jälkeen esimerkiksi Fortnite ja Apex Legends.

Viimeiset kaksi vuotta pelaajamäärät ovat olleet tasaisessa laskussa, mutta pelin muuttamisen ilmaiseksi odotetaan nostavan käyrät taas ylöspäin. Pelillä on myös aktiivinen kilpapuoli, jossa suomalaiset ovat maailman huippua.

Jo pelin ensimmäisinä ilmaistunteina samanaikaisten pelaajien määrä ylitti edellisen 1,5 vuoden huippuhetket. Suomen aikaa kello 14 pelaajia oli linjoilla 475 000. Viimeksi niin paljon on ollut edellisen kerran kesäkuussa 2020.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?