GTA-talo Take-Two osti mobiilipelijätin Zyngan – 11,2 miljardin euron kaupassa mukana suomalaisyritys - Esports - Ilta-Sanomat

GTA-talo osti mobiili­pelijätin – suomalais­yritys mukana historian suurimmassa pelikaupassa

Take-Two osti yhden mobiilipelimarkkinoiden nimekkäimmistä tekijöistä.

Grand Theft Auto V on yksi pelihistorian suosituimmista peleistä. Sen on julkaissut Take-Twon omistama Rockstar Games.

11.1. 14:39

Grand Theft Auto -peleistä tunnettu peliyhtiö Take-Two Interactive ostaa mobiilipeliyhtiö Zyngan 12,7 miljardin dollarin (11,2 miljardin euron) hinnalla. Kaupassa seuraa mukana myös suomalainen mobiilipeliyhtiö Small Giant Games, jonka Zynga osti vuoden 2018 lopulla.

Zynga tunnetaan takavuosina suureen suosioon nousseesta Farmville-pelistä.

Take-Two aikoo jatkossa julkaista pelisarjojensa pelejä useammin mobiiliversioina. Zyngan hankinnalla Take-Two hakee myös laajempia markkinoita Pohjois-Amerikan ja Länsi-Euroopan ulkopuolella.

Zyngan pelit ovat yleensä maksuttomia, mutta yhtiö myy niihin mainostilaa ja kauppaa pelaajille pelinsisäisiä ostoksia. Mallia noudattaa myös Small Giant Gamesin menestyspeli Empires & Puzzles.

Yrityskauppa on pelialan historian suurin. Aiempi ennätys oli vuodelta 2016, kun Tencent osti suomalaisen Supercellin 8,6 miljardilla dollarilla (7,5 miljardilla eurolla). Viime vuonna Microsoft osti Bethesdan 7,5 miljardilla dollarilla (6,4 miljardilla eurolla).

Mobiilipelimarkkinat ovat jo vuosia olleet kovassa kasvussa. Uutisen jälkeen Take-Twon osake laski yli 10 prosenttia, mutta Zyngan nousi puolestaan 40.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?