AWP:seen toivotaan muutosta - tällaisia muutoksia ehdottavat NAF ja m0NESY - Esports - Ilta-Sanomat

Onko CS:n päällikkö­ase rikki? Näin ammattilaiset muuttaisivat sitä

AWP on yleisesti ottaen Counter-Striken paras ase, mutta onko se jopa liian hyvä?

Team Liquidin Keith ”NAF” Markovic nostaisi AWP:n hintaa.

11.1. 10:45

Counter-Striken karttojen ja aseiden tasapainosta puhkeaa keskustelu säännöllisin väliajoin. Viime kuukausina on riittänyt puhetta esimerkiksi M4A1-S-aseen tehokkuudesta.

Lue lisää: Counter-Striken uusittu ase herättää tunteita – ”Mitä me teemme?”

Toinen ase josta on puhuttu usein on AWP-tarkkuuskivääri, johon ei ole tehty merkittäviä muutoksia sitten kevään 2015.

Huippujoukkueilla on ollut jo pitkään vaikeuksia ilman maailmanluokan tarkkuuskivääripelaajaa. Sen takia monet pitävät asetta jopa liian hyvänä, koska sen merkitys on ammattilaistasolla niin suuri.

Pleysin lataamalla videolla Team Liquid -pelaaja Keith ”NAF” Markovic ehdottaa AWP:lle hinnankorotusta. Nyt se maksaa 4750 dollaria, mutta Markovic ehdotti videolla uudeksi hinnaksi 6000.

– Juuri nyt monet parhaista huippupelaajista, ainakin tilastojen perusteella, pelaavat AWP:llä. Joten mielestäni [Valven] pitäisi nostaa hintaa, Markovic perustelee ehdotustaan.

G2:een juuri siirtyneellä 16-vuotiaalla superlupauksella Ilja ”m0NESY” Osipovilla on toisenlainen ehdotus. Hän laskisi aseen ammusmäärää reilusti.

– AWP:n voi todellakin korjata. Laittakaa lippaaseen viisi ammusta ja varalle 15–20. Nykyinen 10/30 on perseestä, Osipov sanoi Cyberport.run mukaan Twitch-lähetyksessään.

– Kun sinulla viisi ammusta (ja varalla 15) ei ole hetkiä, jolloin voit vain ampua päättömästi savuihin. Tai voit kyllä, mutta silloin otat riskin että lippaasi tai ammukset loppuvat, Osipov jatkoi.

Lue lisää: CS:n uudelle SM-liigalle sataa kritiikkiä – nyt puhuu järjestäjä

CS:n supertähdistä AWP-pelaajia ovat esimerkiksi Aleksandr ”s1mple” Kostyliev, Nicolai ”dev1ce” Reedtz ja Mathieu ”ZywOo” Herbaut. He ovat myös dominoineet vuoden parhaat pelaajat -listaa viimeiset kolme vuotta (2018–20). Heidän lisäkseen kärkikolmikkoon on yltänyt kyseisinä vuosina ainoastaan Nikola ”NiKo” Kovač, jota pidetään maailman parhaana kivääripelaajana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?