No nyt! Aleksi Virolainen siirtyy huippu­joukkueeseen – peli­kavereiksi super­tähti ja mega­lupaus

Aleksi ”Aleksib” Virolaisen ura jatkuu G2 Esportsissa.

Aleksi ”Aleksib” Virolainen on Suomen tunnetuimpia CS-pelaajia.

23.1. 18:09

Suomalaisen Counter-Strike-tähden Aleksi ”Aleksib” Virolaisen ura jatkuu G2 Esportsissa, joka on tällä hetkellä HLTV:n maailmanlistan kolmannella sijalla.

G2 hankki Virolaisen OG:sta, jossa suomalainen pelasi edelliset kaksi vuotta. 24-vuotias pelinjohtaja korvaa G2:n kokoonpanossa Nemanja ”nexa” Isakovićin.

Virolaisen uusia pelikavereita ovat muun muassa vuodesta toiseen huippusuorituksia paukuttanut supertähti Nikola ”NiKo” Kovač ja 16-vuotias huippulupaus Ilja ”m0NESY” Osipov. Joukkueeseen kuuluvat lisäksi Nemanja ”huNter-” Kovač ja Audric ”JaCkz” Jug.

Esportsin jättinimiin lukeutuva G2 Esports ei ole voittanut CS:ssä yhtään isoa turnausta sitten syksyn 2017, vaikka se on ollut pelin huipulla senkin jälkeen.

Talvitauon aikana tehdyillä vaihdoksilla haetaan paluuta mestaruuskantaan. Pelinjohtajana toimivalla Virolaisella on siinä merkittävä rooli ja vastuu kannettavanaan. Uutena valmentajana aloittaa samalla Vitality-joukkuetta aiemmin valmentanut Rémy "”XTQZZZ⁠” Quoniam.

Uusittu G2 debytoi BLAST Premierin lohkovaiheessa 28.1.–6.2. A-lohkoon sijoitettu G2 kohtaa perjantaina 28.1. Complexityn kello 16 Suomen aikaa. Lohkon muut joukkueet ovat Ninjas in Pyjamas ja BIG.

Virolaista odottaa G2:ssa hurjat suorituspaineet, sillä joukkueelta odotetaan isoja voittoja vuoden 2022 aikana.

Virolaisen tilalle OG:hen matkaa vaihdossa Isaković, jonka uudet pelikaverit ovat Shahar ”flameZ” Shushan, Nikolaj ”niko” Kristensen, Mateusz ”mantuu” Wilczewski ja Valdemar ”valde” Bjørn Vangså.

OG kävi Virolaisen alaisuudessa HLTV:n maailmanlistan kuudennella sijalla. Kahden vuoden aikana joukkue ei kuitenkaan voittanut yhtään isoa turnausta. Joukkueen matkasta tähän asti on jäänyt useimmille mieleen lähinnä epätasaisuus turnaussuoritusten välillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?