Pelaaja kieltäytyi koronarokotteesta, toimitti väärennetyn todistuksen – koko kauden pelikielto - Esports - Ilta-Sanomat

Pelaaja kieltäytyi korona­rokotteesta, toimitti väärennetyn todistuksen – koko kauden peli­kielto

Josh ”Choc” Humphries oli yksi viime kauden parhaista pelaajista NBA2K-pelin esports-liigassa.

Josh ”Choc” Humphries sai lähtöpassit liigasta.

24.11. 15:00

NBA2K-koripallopelin esports-liiga, jonka toinen järjestäjä on itse NBA, vaatii tulevalle kaudelle kaikkien pelaajien olevan koronarokotettuja.

Päätös ei ole ollut kaikkien pelaajien mieleen, ja huhujen mukaan useampi pelaaja olisi lopettamassa tämän takia. Ainakin yhden pelaajan taival liigassa on jo päättynyt ottamatta jätetyn rokotuksen vuoksi.

NBA 2K League ilmoitti 5. marraskuuta diskanneensa yhdysvaltalaisen Josh ”Choc” Humphriesin, koska tämä oli ”johtanut harhaan liigan edustajia”. Asiaa ei avattu tarkemmin, mutta taustoista on kertonut tunnettu NBA-toimittaja Clevis Murray.

Murrayn mukaan viime vuoden parhaimpiin pelaajiin kuulunut Humphries oli lähettänyt liigalle väärennetyn koronapassin. Se ei kuitenkaan mennyt tarkistuksista läpi, minkä takia liiga antoi parikymppiselle pelaajalle pelikiellon koko kaudelle 2022.

Humphries on kommentoinut rangaistusta niukkasanaisesti. Hän sanoi kaiken elämässä tapahtuvan aina jostain syystä, joten pelikielto on vain ”yksi jakso elämässä”.

– Kuvittele pääseväsi pelaamaan videopelejä työksesi, ja heität kaiken pois, koska et ota rokotetta, jollaisia olet ottanut kymmeniä elämäsi aikana, virnuili eräs kommentoija Twitterissä pelaajan tilanteelle.

Humphries debytoi liigassa viime kaudella edustaen Nets GC:tä, jonka omistaa NBA-seura Brooklyn Nets. Joukkue ylsi syyskuussa päättyneellä kaudella neljän parhaan joukkoon. Liigan syöttökuningas Humphries oli ehdolla kauden parhaaksi pelaajaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?