PardiPojat eli Alec ”Puteli” Koivanen ja Julius ”blaze” Leppäniemi ottivat kakkossijan Red Bull Flickin finaaleista - Esports - Ilta-Sanomat

Suomalaiset Alec, 20, ja Julius, 17, melkein voittivat CS-tähdet – kakkos­sijasta 13 000 euroa

Ammattilaiset juhlivat voittoa, mutta yleisesti ottaen amatöörit olivat parempia Helsingissä pelatussa erikoisessa CS-pariturnauksessa.

Alec ”Puteli” Koivanen (etualalla) ja Julius ”blaze” Leppäniemi nappasivat pariturnauksesta hopeaa ja 13 000 euroa. Voitto ei ollut kaukana.

22.11. 12:07

SuomalaiSET Alec ”Puteli” Koivanen ja Julius ”blaze” Leppäniemi nappasivat hopeaa ja 13 000 euroa suuresta Counter-Strike-pariturnauksesta, Red Bull Flickistä.

Suomalaiset hävisivät finaalissa Team Spiritin ammattilaisparille Viktor ”somedieyoung” Orudzheville ja Boris ”magixx” Vorobyeville, jotka kuittasivat voitosta 20 000 euroa.

Parien aiempi kohtaaminen turnauksessa oli mennyt suomalaisten nimiin, mutta toisella kertaa ammattilaiset kestivät paineet paremmin. Voitto tosin varmistui vasta viimeisen mahdollisen kierroksen päätteeksi.

Koivanen, 20, ja Leppäniemi, 17, nousivat Helsingin Messukeskuksessa pelattuun finaaliturnaukseen avointen karsintojen kautta. Red Bullin ennakkohaastattelussa kaverukset kertoivat näkevänsä finaaleissa ensimmäistä kertaa.

Finaalien avausottelussa Pardipojad-nimellä kilpaillut amatööripari voitti OG:n, joka oli lähettänyt turnaukseen Aleksi ”Aleksib” Virolaisen ja Valdermar ”valde” Bjørn Vangsån. Turnaus ei olisi voinut siis alkaa paremmin.

Lohkovaiheessa Pardipojad hävisi vain yhden neljästä ottelustaan. Pudotuspeleissä suomalaiset varmistivat kolmella peräkkäisellä voitolla finaalipaikan ensimmäisenä joukkueena, mutta tyytyminen oli lopulta hopeaan.

Suomalaiset CS-ammattilaiset Aleksi ”Aleksib” Virolainen (vasen reuna) ja Joonas ”doto” Forss (oikea reuna) poseerasivat yhteiskuvassa finaalissa pelanneiden Koivasen ja Leppäniemen kanssa.

Lue lisää: Suomeen saapunut selostaja ei innostunut Hesburgerista – aloitti vierailun ajamalla pummilla

Red Bull Flick -turnauksen karsinnat keräsivät maailmanlaajuisesti yli 30 000 osallistujaa tänä vuonna. Helsingissä kilpaili kymmenen amatööriparia ja kuusi ammattilaisjoukkuetta.

Team Spirit oli ainoa ammattilaisjoukkue, joka ylsi pudotuspeleihin. G2 ja FURIA Esports putosivat lohkovaiheen ratkaisevalla kierroksella. OG voitti yhden ottelun. ENCE ja BIG.Academy hävisivät suoraan kolme ottelua.

 1. Team Spirit (somedieyoung, magixx) 20 000 €

 2. Pardipojad (Puteli, blaze) 13 000 €

 3. Swiiry (raks0n, mati) 7000 €

 4. ALPARTAY (Alpar, Jaex) 4000 €

 5. Depression Duo (drext, Frozzen) 2000 €

 6. Garnuchy (Yamii, Zireael) 2000 €

 7. Doggonogog (lauNX, CHANKY) 1000 €

 8. GUESS (m1koo24 , HELLKISS) 1000 €

 9. G2 (NiKo, huNter-)

 10. FURIA (KSCERATO, yuurih)

 11. Harvard Pugger (pREDDY, SeBi)

 12. OG (Aleksib, valde)

 13. TeamDaxWax (Meltrox, Andie)

 14. Sami ja Juho (Samdek, 8Juho8)

 15. ENCE (doto, dycha)

 16. BIG.Academy (Aqua & glaVed)

Flick-turnaus pelattiin normaalista poikkeavilla kartoilla ja formaatilla. Viihteellisemmässä formaatissa molemmat joukkueet saavat kierroksen alkaessa 100 pistettä, jotka vähenevät ajan kuluessa sekä jokaisesta kuolemasta.

Pistesaldoa saattoi varjella pitämällä hallussa yhtä kolmesta kohdealueesta, jotka vaihtuvat minuutin välein. Ensimmäisenä pisteensä menettänyt joukkue hävisi kierroksen. Kierroksittain vaihtuvia karttoja oli useita, joista osassa on erikoisominaisuuksia, kuten pelaajan ilmalentoon ampuva tykki.

Mainos: Schneider Electric

Tipuitko turnauksesta sähkönjakelun häiriön vuoksi? Näin pidät pelit käynnissä

Jos sähkönjakelu takkuaa, myös pelit keskeytyvät.

Virransyötön jatkumisen sähkökatkon aikana voi varmistaa erillisellä UPS-laitteella. UPS suojaa nettiyhteyden ja pitää pelit käynnissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?