Dota 2 -tähti Topias ”Topson” Taavitsainen jää pitkälle tauolle - Esports - Ilta-Sanomat

Topias Taavitsainen jää pitkälle tauolle

Topias Taavitsaisen lisäksi muutkin OG-joukkueen kultapelaajat ovat jättäytyneet sivuun pian alkavalta kilpakaudelta.

Topias ”Topson” Taavitsainen, 23, jättäytyy pois pelikentiltä ainakin vuodeksi.

22.11. 9:49

Dota 2:n supertähti ja vuosien 2018 sekä 2019 maailmanmestari Topias ”Topson” Taavitsainen jää ainakin vuoden kestävälle tauolle. Taavitsainen on pelannut OG-joukkueessa kesästä 2018 asti.

Taavitsainen aikoo keskittyä tauon aikana perheeseensä, johon kuuluvat Mawar-vaimo ja syksyllä vuoden täyttänyt Riina-tytär. 23-vuotias pelaaja on joutunut tänä vuonna olemaan pitkiä aikoja erossa perheestään.

– Minulla ei ole paloa kilpailla nyt ja en halua pelata, jos minusta tuntuu siltä etten pelaa hyvin. Joten päätin, että nyt on parempi ottaa vuosi vapaata ja katsotaan sitten mitä tapahtuu, Taavitsainen kertoo OG-joukkueen julkaisemalla videolla.

Suomalaistähti aikoo taukonsa aikana striimata, joten Dotaa hän ei jätä kokonaiseksi vuodeksi. Hän aikoo myös viettää aikaa vaimonsa kotimaassa Malesiassa.

Taavitsainen kertoi IS:lle jo kesällä aikovansa pitää tauon vuoden 2021 MM-kisojen jälkeen. Haastattelussa hän väläytti mahdollisuutta, että MM-turnaus jäisi uran viimeiseksi. OG jäi lokakuussa pelatussa The Internationalissa sijalle 5.–6.

– On vähän sellainen olo, että tästä voi tulla minulle viimeinen TI, vaikka en kyllä mitään varmaksi voi sanoa. Pidän joka tapauksessa turnauksen jälkeen pitkän tauon ja keskityn perheeseeni. Siinä voi samalla miettiä, jatkanko pelaajana vai teenkö muuta, Taavitsainen kertoi kesällä IS:lle.

Lue lisää: Topias Taavitsaisen, 23, teini-iässä tekemä päätös johdatti hänet lopulta miljonääriksi – pari vuotta sitten pelitähden elämä mullistui

Lue lisää: Kevään taka­isku pisti Topias Taavitsaisen miettimään – tuleva MM-koitos voi olla viimeinen

OG lähtee marras-joulukuun vaihteessa alkavaan uuteen Dota-kilpakauteen täysin uusitulla kokoonpanolla. OG:ta edustavat jatkossa Artem ”Yuragi” Golubiev, Bozhidar ”bzm” Bogdanov, Ammar ”ATF” Al-Assaf, Tommy ”Taiga” Le ja Mikhail ”Misha” Agatov.

Viime kaudella Team Liquidissa pelannut Le on joukkueen nimekkäin pelaaja. Joukkueen uusi kapteeni Agatov toimi viime vuonna OG:n valmentajana.

Uusille nimille tilaa tekivät Taavitsaisen lisäksi pitkäaikaiset OG-kasvot Johan ”N0tail” Sundstein ja Sébastien ”Ceb” Debs. Sundstein jättäytyy tauolle, mutta Debs ripustaa hiiren naulaan. Molemmat jatkavat kuitenkin OG:ssa muissa tehtävissä.

Viime kaudella kokoonpanoon kuuluivat lisäksi Martin ”Saksa” Sazdov ja Sumail ”SumaiL” Hassan. Sazdov on ilman joukkuetta, mutta Hassanin ura jatkuu Team Secretissä.

OG:n vuosien 2018 ja 2019 kultajoukkueen pelaajista vain yksi kilpailee tulevalla kilpakaudella: Jesse ”JerAx” Vainikka ilmoitti viikonloppuna liittyneensä Evil Geniusesiin. Vainikka palaa pelikentille kahden vuoden tauon jälkeen, sillä hän ilmoitti tammikuussa 2020 lopettavansa kilpauransa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?