Sometähti kauppaa pelaajille hämäriä ihon­hoito­tuotteita, myrsky nousi – ”Myyttekö myös käärme­­öljyä?”

Rachell ”Valkyrae” Hofstetterin uusi yritys on joutunut melkoisen somemyrskyn keskelle.

Rachell ”Valkyrae” Hofstetterin uuden yrityksen tuotteiden sanotaan tarjoavan suojaa keinotekoiselta siniseltä valolta, joka ei tieteellisten tutkimusten ole haitallista.

21.10.2021 13:15

100 Thieves -organisaation osaomistaja, suosittu sometähti ja sisällöntuottaja Rachell ”Valkyrae” Hofstetter on keskellä somemyrskyä RFLCT-yrityksensä tuotteita koskien, uutisoivat muun muassa Dexerto ja Eurogamer.

RFLCT valmistaa ihonhoitotuotteita, joita yrityksen perustajiin lukeutuva Hofstetter on kehittänyt kaksi vuotta tiiminsä kanssa. Myynnissä on esimerkiksi ihon puhdistusaine, kosteusvoide ja huulirasva.

Tuotteiden esittelysivuilla hehkutetaan yhtiön kehittämää BLPF:tä eli sinisen valon ehkäisijää, joka on "superladattu antioksidantti”, joka ”nostaa ihon puolustuskykyä sinistä valoa vastaan”.

– Jos käytät ruutuja, on aika lisätä sinisen valon suoja osaksi [ihonhoito]rutiiniasi, kuuluu yksi yrityksen verkkosivujen mainoslauseista.

Sinistä valoa on esimerkiksi auringonvalossa, kun taas esimerkiksi puhelimista, tableteista ja näytöistä heijastuu keinotekoista sinistä valoa. Useiden tutkimusten mukaan keinotekoisella sinisellä valolla ei ole kuitenkaan samanlaista haitallista vaikutusta iholle kun auringonvalolla.

Hofstetterin seuraajat, joita on Instagramissa 3,6 miljoonaa ja Twitterissä 2,6 miljoonaa, ovat suhtautuneet tuotesarjaan vaihtelevasti. Kommenteista löytyy satoja onnitteluja, mutta myös runsaasti kritiikkiä.

Yritystä ja sen kasvoa on kritisoitu erityisesti siitä, että keinotekoisen sinisen valon on todettu tieteellisissä tutkimuksissa olevan vaaratonta. Monet omat suorasanaisesti leimanneet tuotesarjan huijaukseksi.

– Ovatko tuotteidenne väitetyt edut todistettuja tieteellisillä tutkimuksilla tai kokeilla? Kävin sivustonne läpi enkä löytänyt mitään lähteitä tai lisätietoja.

– Haluaisin pitää tästä, mutta en voi. Tämä on silkkaa huijausta.

– Pyydän, markkinoikaa näitä jonain muuna kun mitä ne eivät ole ole. Sininen valo ei vahingoita ihoa. Myöntäkää se ja brändillänne voi olla vielä jotain uskottavuutta jäljellä.

– Myyttekö myös käärmeöljyä?

Lue lisää: Putin onnitteli 15,7 miljoonaa voittanutta venäläis­joukkuetta – jätti kiusallisen seikan mainitsematta

TuotESARJAA on mainostettu erityisesti pelaajille ja sisällöntuottajille, jotka viettävät pitkiäkin aikoja erilaisten näyttöjen äärellä. Hofstetterin mukaan idea tuotesarjasta syntyi omista tarpeista.

– Koko urani riippuu siitä, että olen liimattuna ruutuun. Kaikki se ruutuaika alkoi rasittaa kehoani ja ihoani. Joten tein asialle jotain. Ruutuaika on osa maailmaamme, mutta negatiivisten puolien ei tarvitse, Hofstetter kertoo mainosvideolla.

Hofstetter tai RFLCT eivät ole kommentoineet somemyrskyä. Verkkokaupan tekstejä on kuitenkin hieman muokattu julkistuksen jälkeen. Muutamissa teksteissä siniseen valoon liittyviä kohtia on pehmitetty lisäämällä eteen ”mahdollisesti haitallinen”.

– Emme ole vastuussa, jos tällä sivulla esitetty tieto ei ole tarkkaa, täydellistä tai ajan tasalla, luki eräässä käyttöehtojen kohdassa, joka on julkaisun jälkeen kirjoitettu uusiksi.

Hofstetter ja Jack ”CouRage” Dunlop (vasemmalla) esiteltiin keväällä 100 Thievesin uusina osaomistajina. Esportsin kuumimpiin nimiin lukeutuva 100 Thieves on entisen Call of Duty -tähden Matthew ”Nadeshot” Haagin perustama. Muita osaomistajia ovat musiikin supertähti The Weeknd ja musiikkimanageri Scooter Braun.

Yhdysvaltalainen Hofstetter on ollut jo vuosia yksi suosituimmista striimaajista. Hän striimaa tällä hetkellä yksinoikeudella YouTubessa, jossa hänellä on yli 3,5 miljoonaa tilaajaa.

Tänä keväänä Hofstetterista tuli yksi 100 Thievesin osaomistajista. Yhdysvaltalaisbrändi on ollut yksi esportsin kuumimmista nimistä jo muutaman vuoden.

Hofstetter hankkinut nimeä myös pelimaailman ulkopuolella. Hän on tänä vuonna ollut mukana esimerkiksi Machine Gun Kellyn ja Bella Poarchin kappaleiden musiikkivideoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?