Aleksi Virolaisen joukkuekaverille rangaistus – valmentaja manipuloi ja petti luottamuksen - Esports - Ilta-Sanomat

Aleksi Virolaisen joukkue­kaverille rangaistus – valmentaja manipuloi ja petti luottamuksen

Heroic-joukkuetta koskeva tutkinta johti vain yhteen lievään rangaistukseen.

Nikolaj Kristensen selvisi tutkinnasta lievällä rangaistuksella, koska valmentaja Nicolai Petersen oli manipuloinut tätä ja käyttänyt pelaajan luottamusta hyväksi.

19.10. 14:22

Esportsin valvontaelin ESIC on rangaissut OG-joukkueen Aleksi ”Aleksib” Virolaisen tanskalaista joukkuekaveria Nikolaj ”niko” Kristensiä.

Kristensen myönsi valvontaelimen selvityksessä olleensa tietoinen aiemmin edustamansa Heroic-joukkueen valmentajan Nicolai ”HUNDEN” Petersenin huijaamisesta vuonna 2020. Petersen väitti elokuussa Heroic-pelaajien olleen tietoinen huijaamisesta vaatien näille rangaistuksia.

Näin ESIC rankaisi Kristenseniä:

  1. Pelaaja sai vakavan huomautuksen käytöksestään.

  2. Varoituksen mahdollisen seuraavan rikkeen seuraamuksista.

  3. Pelaajan pitää osallistua kahteen vähintään ”puoli tuntia kestävään koulutukseen” ESICin komissaarin kanssa.

  4. Seuraavan puolen vuoden ajan pelaajan pitää ilmoittautua kerran kuussa komissaarille, jonka kanssa hän keskustelee vähintään 15 minuuttia. Pelaajan pitää todistaa ymmärtävänsä ESICin rehellisen kilpailemisen pelisäännöt.

  5. Kristensen saa vähintään 30 päivän pelikiellon, jos hän jättää yhdenkin määrätyn istunnon välistä.

23-vuotias Kristensen selvisi tilanteesta käytännössä lievimmällä mahdollisimmalla rangaistuksella, koska hän myönsi syyllisyytensä ja teki yhteistyötä ESICin kanssa. Lisäksi päätökseen vaikuttivat myös lieventävät asiahaarat.

ESICin mukaan 30-vuotias Petersen oli manipuloinut ja käyttänyt hyväksi Kristensenin tilaa, johon vaikuttavat autismin kirjoon ja tarkkaamattomuuteen liittyviä häiriöitä. Petersen tiesi näiden vaikuttavan Kristensenin harkintakykyyn, minkä takia pelaaja on vahvasti riippuvainen heistä, joihin hän luottaa.

Petersenillä oli Kristensenin luottamus, mitä Petersen käytti ESICin mukaan törkeästi hyväkseen. Hän muun muassa uskotteli Kristensenille, ettei valmennustilaan liittyvän ohjelmistovirheen käyttäminen eli huijaaminen ole vakava asia. Kristensenin olisi tilastaan huolimatta kuitenkin pitänyt kertoa Petersenin huijaamisesta, minkä vuoksi hän sai rangaistuksen.

Lue lisää: CS-huijaus­kohussa uusi käänne: Internet nauraa huippu­joukkueen yritykselle pestä kasvonsa

Lue lisää: Huijannut valmentaja lähti sota­jalalle – CS-huippu­joukkueesta tutkinta

ESICin mukaan Petersen myös kertoi vitsaillen ohjelmistovirheestä muille Heroic-pelaajille, jotka eivät aluksi ottaneet paljastusta tosissaan. He kuitenkin sanoivat olevansa huijaamista vastaan.

Heroicin kokoonpano oli Petersenin huijatessa Kristensen, René ”TeSeS” Madsen, Casper ”cadiaN” Møller, Martin ”stavn” Lund ja Johannes ”b0RUP” Borup. Petersen on väittänyt kaikkien paitsi Borupin tienneen huijaamisesta.

Tutkinnassa ESIC ei löytänyt riittävästi todisteita, joiden perusteella Madsen, Møller, Borup ja Lund olisivat rikkoneet mitään ESICin kilpailuohjeistusta. Kaikki paitsi Borup pelaavat yhä Heroicissa. Myöskään joukkuetta ei rangaistu.

Petersen sai viime syksynä yhdeksän kuukauden toimitsijakiellon huijaamisesta. Rangaistuksen kärsittyään hän palasi Heroicin valmentajaksi, mutta tiet erosivat heinäkuussa. Elokuussa tanskalaisvalmentaja sai kahden vuoden toimitsijakiellon ESICiltä jaettuaan luottamuksellista materiaalia kilpailevalle joukkueelle.

Muokattu 20.10. kello 9.31: Tarkennettu kohtaa koskien Kristensenin sairauksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?