CS-lupaus Lucas ”Bubzkji” Andersen auttoi Astraliksen major-turnaukseen – jäi ilman pelipaikkaa, fanit raivona - Esports - Ilta-Sanomat

CS-lupaus auttoi joukkueensa vuoden ykkös­turnaukseen– jäi ilman peli­paikkaa, fanit raivona

Astralis luottaa vuoden suurimmassa CS-turnauksessa neljään tuttuun kasvoon ja uuteen huippulupaukseen.

Lucas ”Bubzkji” Andersen (vasen reuna) jäi Astraliksen major-kokoonpanon ulkopuolelle. Tanskalaisjoukkue luottaa vuoden ykkösturnauksessa Peter ”dupreeh” Rasmussenin (keskellä) ja Lukas ”gla1ve” Rossanderin kaltaisiin legendoihin.

14.10. 13:55

Counter-Striken historian menestyneimpiin joukkueisiin lukeutuva tanskalainen Astralis on vahvistanut kokoonpanonsa tulevaan PGL Major Stockholm -arvoturnaukseen.

Edelliset kolme majoria voittanut Astralis peluuttaa turnauksessa hallitsevia mestareita Peter ”dupreeh” Rasmussenia, Lukas ”gla1ve” Rossanderia, Emil ”magisk” Reifiä, Andreas ”Xyp9x” Højslethia ja uutta tulokasta Philip ”Lucky” Ewaldia, 18, jolle arvoturnaus on uran ensimmäinen.

Vaihtopenkiltä turnausta jännittää Lucas ”Bubzkji” Andersen, joka pelasi vielä viime viikolla ratkaisevassa major-karsinnassa. Silloin sivussa oli Rossander, jonka esikoinen syntyi hiljattain.

Andersen on purkanut pettymystään Twitterissä, jossa hän sanoi olevansa surun murtama, kun ei pääse pelaamaan majoriin ja melkein kotiyleisön eteen. Kaikesta huolimatta hän sanoo tekevänsä kaikkensa joukkueen eteen vaihtopenkiltä ennen ja turnauksen aikana.

Kesällä 2020 Astralikseen liittyneelle Andersenille tuleva major-turnaus olisi ollut uran ensimmäinen. Tähtijoukkueessa hän on joutunut alusta asti taistelemaan peliajasta, jota hänelle suotiin vasta tänä keväänä supertähti Nicolai ”dev1ce” Reedtzin lähdettyä.

Lukuisat joukkueen ja Andersenin fanit ovat pettyneitä Astraliksen toimintaan, koska kokevat 23-vuotiaan pelaajan lahjojen menevän hukkaan varapelaajana.

– Bubzkjilla ei taaskaan lykästänyt.

– Tuntuu pahalta Bubzkjin puolesta. On rankkaa auttaa joukkuetta varmistamaan major-paikka, mutta joutua sivuun itse huipentumasta, kommentoi tanskalainen CS-asiantuntija Jacob ”Pimp” Winneche.

– #FreeBubzkji.

– Kohtelette Bubzkjia kuin paskaa, mitä helvettiä.

Astralis kommentoi Andersenin twiittiä majorin ulkopuolelle jäämisestä, mutta poisti sen nopeasti kiukkuryöpyn takia.

Kahden miljoonan dollarin PGL Major Stockholm -turnaus pelataan Ruotsissa 26.10.–7.11. Kolme edellistä majoria (London 2018, Katowice 2019, Berlin 2019) voittanut Astralis on yksi turnauksen kärkinimistä, mutta ei lukeudu kuumimpien voittajasuosikkien joukkoon tällä kertaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?