Battlefield 2042:n uutta peli­tilaa pimitettiin kuukausia – tällainen se on

Hazard Zone -tila tarjoaa Battlefield 2042:n pelaajille normaalista poikkeavan pelikokemuksen.

Hazard Zonessa pelataan neljän hengen ryhmänä. Tehtävänä on tietyssä ajassa kerätä kiintolevyjä ja tarvikkeita, pysyä elossa ja päästä pois pelikentältä.

15.10.2021 11:15

Battlefield 2042:n julkaisu lähestyy kovaa vauhtia. EA ja DICE ovat nyt paljastaneet lisätietoa kuukausia pimennossa pidetystä Hazard Zone -ryhmäpelitilasta.

Sen lisäksi peliin kuuluvat laidasta laitaan kustomoinnin mahdollistava Portal-pelitila sekä perinteisen BF-kaaoksen tarjoava All-Out War Mode, jota IS testasi hiljattain.

Lue lisää: IS pelasi Battlefield 2042:ta ennakkoon: Pelissä oleva uudistus sai haukkomaan henkeä

Hazard ZonESSA kartalle sijoitetaan 32 pelaajaa, jotka on jaettu kahdeksaan neljän pelaajan ryhmään. Playstation 4:n ja Xbox Onen joukkuemäärä on rajattu kuuteen ja pelaajamäärä 24:ään, uusilla konsoleilla pelaajamäärät ovat samoja kuin pc:llä.

Ryhmät taistelevat toisiaan vastaan kartalle ripotelluista satelliiteista, joista löytyy kallisarvoisia kiintolevyjä. Tarkoitus on kerätä niitä mahdollisimman monta, mutta aikaa ja tilaisuuksia on rajatusti.

Tehtävän suorittamista vaikeuttavat kilpailevat ryhmät, tietokoneen ohjaamat erikoisjoukot ja vaihtuvat luonnonolosuhteet. Kesken tehtävän kuoleva pelaaja voidaan herättää henkiin, jos ryhmällä on palautuslaite tai sellaisen löytää.

Hazard Zone -ottelu koostuu viidestä vaiheesta:

  1. Valmistautumisvaihe (valitaan spesialistit, aseet, tarvikkeet ja tarvittaessa päivitetään niitä)

  2. Ryhmät siirretään ennalta määritetyille lähtöalueille.

  3. Etsitään kiintolevyjä käyttäen siihen tarkoitettua laitetta. Kesken pelin taivaalta putoaa uusia satelliitteja. Pidetään myös silmät auki muiden ryhmien varalta...

  4. Pari minuuttia ottelun alusta on ensimmäinen tilaisuus ottaa hatkat: ota suunnaksi poistumisalue, löydä tiesi turvakoneeseen ja saat pitää kaiken keräämäsi!

  5. Noin 10–12 minuuttia ottelun alusta alkaa taistelu viimeisestä turvakonepaikasta.

Kiintolevyt sijaitsevat satelliiteissa, joita putoaa kesken ottelun.

Poistumisalue ja turvakoneen aikaikkuna vaihtuvat pelikohtaisesti. Kerätyt kiintolevyt ja muut tarvikkeet saa pitää, jos yksikin ryhmän pelaaja pääsee turvaan. Turvakoneeseen mahtuu kerrallaan yksi joukkue, joten pelistä pääsee turvaan 0–2 joukkuetta. Pelialueelle jäävät ryhmät menettävät tarvikkeensa ja saaliinsa.

Pelitilassa on käytössä kaikki pelin kartat, mutta rajatulla alueella. Ennen ottelua ryhmät valitsevat omat aseensa, välineensä ja spesialistinsa – jokaista tyyppiä saa olla vain yksi per tiimi. Varusteita voi parantaa keräämällä HZ-valuuttaa.

Hazard Zonen traileri:

Hazard Zone ei ole battle royale, kuten monet ovat luulleet, vaikka EA ja pelikehittäjä DICE ovat useasti sen kiistäneet.

Se on enemmänkin eräänlainen Battlefield-versio suositusta Escape from Tarkov -selviytymisräiskintäpelistä, jossa samalla alueella suoritetaan tehtäviä, hankitaan tarvikkeita ja soditaan muita vastaan.

Tarkovissa tosin pelaajan kuolema on lopullinen tehtävän osalta. Hazard Zonessa on otettu sen osalta mallia Apex Legendsista, jossa kuolleet voi herättää takaisin henkiin.

Hazard Zonessa on jopa pientä esports-potentiaalia, sillä se on helppo kuvitella pelattavaksi Twitch Rivalsin kaltaisiin viihdeturnauksiin.

BF 2042 julkaistaan pc:lle, PlayStation 4/5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle 19.11.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?